Preşedintele Italiei vine în România. Sergio Mattarella va fi primit de Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu

miercuri, 19 iunie 2024, 08:23
1 MIN
 Preşedintele Italiei vine în România. Sergio Mattarella va fi primit de Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Președintele italian va fi primit tot azi și de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. În 2024, România şi Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi 60 de ani de la ridicarea relaţiilor la nivel de ambasadă.

„Vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care Preşedintele României a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar şi de a treia şedinţă comună de guvern româno-italiană, desfăşurată la Roma, în perioada 14-15 februarie 2024”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, .

În 2024, România şi Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi 60 de ani de la ridicarea relaţiilor la nivel de Ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral. „În contextul relaţiilor excelente dintre România şi Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la Bucureşti reconfirmă importanţa Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viaţa socială şi economică a comunităţii româneşti din Italia şi a celei italiene din România, precum şi abordările comune în forurile europene, euroatlantice şi internaţionale”, mai arată comunicatul citat.

Cei doi şefi de stat vor discuta şi aspecte privind evoluţiile europene şi globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE şi situaţia de securitate, arată Administraţia Prezidenţială. În jurul prânzului, Klaus Iohannis şi Sergio Mattarella au programate declaraţii de presă. La ora 18:00, Sergio Mattarella are programată o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii