Președintele Klaus Iohannis a fost recent pe un traseul unde tânara de 19 ani din Iași a fost ucisă de urs

miercuri, 10 iulie 2024, 19:24
3 MIN
 Președintele Klaus Iohannis a fost recent pe un traseul unde tânara de 19 ani din Iași a fost ucisă de urs

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, din SUA, la tragedia din Munţii Bucegi în care o tânără a fost ucisă de urs, el afirmând că s-a ajuns prea departe şi este foarte îngrijorat.

Iohannis a spus că l-a şocat evenimentul, mai ales că sâmbătă a fost şi el pe un traseu din Munţii Bucegi, şi să afle apoi că foarte aproape de locul în care s-a aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Președintele Klaus Iohannis a trecut pe lângă ursul ucigaș

El a mai spus că problema cu urşii nu este deloc nouă, şi clasa politică a reacţionat de fiecare dată, la aceste incidente nefericite, doar punctual, iar dacă vrem în continuare să avem un turism sănăto şî în România, trebuie să înţelegem că nu putem să lăsăm amenii să fie omorâţi de animale.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre tragedia care a avut loc în Munţii Bucegi, în care o tânără a fost omorâtă de un urs, pe un traseu montan.

”Cred că s-a ajuns prea departe, sunt foarte îngrijorat şi m-a şocat evenimentul. M-a şocat, sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi, şi după puţin timp, să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă, pentru familia ei. Dar îmi pare foarte rău pentru România, fiindcă avem resurse naturale incredibile şi nu prea ştim să ne gestiuonăm cum trebuie”, a spus şeful statului.

Preşedintele a subliniat că ”problema cu urşii nu este deloc nouă, şi clasa politică a reacţionat de fiecare dată, la aceste incidente nefericite, doar punctual”.

Președintele Klaus Iohannis: Nu putem să lăsăm oamenii să fie omorâţi

”Este mare emoţie, se convoacă o şedinţă de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe. Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos şi în România, trebuie să înţelegem că nu putem să lăsăm oamenii să fie omorâţi de animale, cum nu cred că animalele trebuie omorâte doar pentru distracţie. Dar calea de mijloc trebuie găsită iar eu sper că de data aceasta ca cei responsabili să găsească o soluţie reală”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

El a mai arătat că este între timp evident că avem prea muli urşi şi avem prea multe incidente în care oameni sunt răniţi sau chiar ucişi de urşi şi nu se poate continua în stilul acesta.

”Nu sunt nici vânător nici specialist în materie, dar avem destui şi este cazul să vină cu o soluţie legislativă care respectă toate normele europene, care respectă şi viaţa oamenilor. Nu putem să protejăm animalele în detrimentul oamenilor”, a completat Iohannis.

Citiți și:

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii