Preşedintele Klaus Iohannis, discuţii cu Martin Schulz despre noua configuraţie politică a UE

miercuri, 12 iunie 2024, 18:12
2 MIN
 Preşedintele Klaus Iohannis, discuţii cu Martin Schulz despre noua configuraţie politică a UE

Şeful statului Klaus Iohannis l-a primit, miercuri la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Fundaţiei Friedrich Ebert (Friedrich-Ebert-Stiftung), Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, transmite Administraţia Prezidenţială.

Cei doi oficiali au discutat despre noua configuraţie politică a Uniunii Europene, cât şi despre situaţia geopolitică din regiune şi la nivel global, inclusiv evoluţiile conflictului din Ucraina şi modalităţile prin care Uniunea Europeană îşi va putea consolida influenţa şi competitivitatea la nivel global.

Oportunitate pentru analiză

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări pentru împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea reprezentanţei Fundaţiei Friedrich Ebert în România şi a exprimat aprecierea faţă de activitatea susţinută a acesteia pentru consolidarea statului de drept, a bunei guvernări şi a democraţiei participative.

Citiți și: Diana Şoşoacă susţine că a fost îmbrâncită şi lovită de jandarmi care păzesc o clădire unde se depoziteză buletine de vot

În contextul recentelor alegeri pentru Parlamentul European, întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru o analiză a noii configuraţii politice a Uniunii Europene şi a priorităţilor sale pentru următoarea legislatură. Preşedintele României a subliniat importanţa unităţii şi a coeziunii la nivel european, în contextul creşterii influenţei forţelor extremiste, dar şi necesitatea stabilirii unor măsuri prin care proiectul european să răspundă mai bine nevoilor cetăţenilor şi să fie adaptat provocărilor actuale şi viitoare.

Situaţia geopolitică din regiune

La discuţii, au fost abordate şi aspecte privind situaţia geopolitică din regiune şi la nivel global, inclusiv evoluţiile conflictului din Ucraina şi modalităţile prin care Uniunea Europeană îşi va putea consolida influenţa şi competitivitatea la nivel global. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că ţara noastră va rămâne un factor de stabilitate şi echilibru în regiune şi în Europa, iar consolidarea acestui statut reprezintă un angajament al autorităţilor române.

Citiți și: Diana Șoșoacă s-a dus să „ia lumina” de la noul ambasador al Rusiei imediat ce a fost aleasă europarlamentar

De asemenea, au fost evocate relaţiile foarte bune dintre România şi Germania, bazate pe o strânsă cooperare bilaterală, la nivel european, aliat şi internaţional. În acelaşi timp, a fost subliniat rolul important al relaţiilor interumane pentru dezvoltarea cooperării româno-germane, fiind evidenţiată contribuţia importantă a minorităţii germane din România şi a comunităţii româneşti din Germania, mai spune sursa citată.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii