anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de Presă

Președintele PSD Iași: Costel Alexe nu trebuie lăsat să distrugă pădurile din România! (P)

GALERIE
Maricel-Popa_002-web
 • Maricel-Popa_002-web
- +

Parlamentarii social-democrați ieșeni se vor opune în Parlament desființării Gărzii Naționale Forestiere.
 

La propunerea ministrului Mediului Costel Alexe, la sfârșitul anului trecut, guvernul Orban a desființat, prin Ordonanță de Urgență (nr.88/2019), Garda Națională Forestieră, chiar în contextul în care acest organism își intensificase acțiunile de control. 

Scopul acestei autorități era de a coordona activitatea gărzilor forestiere teritoriale având dreptul de a controla modul de producere, depozitare, circulație a materialelor lemnoase, în toate locurile și spațiile în care se desfășura activitatea operatorilor economici. În plus, inspectorii Gărzii Naționale Forestiere puteau legitima persoanele care încalcau dispozițiile legale din domeniul silviculturii sau cinegetic și puteau confisca bunurile suspecte. De asemenea, participau împreună cu Poliția și autoritățile vamale la cercetări.

“Se pare că liberalii  s-au simțit incomodați de existența unei astfel de structuri care putea împiedica exploatarea ilegală a pădurilor din România. Mai ales, ministrul Costel Alexe, pupilul lui Gheorghe Flutur, care a emis peste 1,6 milioane de avize de transport, în mai puțin de 6 luni, din care peste jumătate presupuneau transportul masei lemnoase direct din pădure.

Concret, după desființarea Gărzii Naționale Forestiere, jaful din pădurile României a luat amploare. Mai ales în perioada Stării de Urgență.
Ministrul mediului nu poate justifica nici tăierile masive din pădurea de la Dobrovăț (județul Iași), nici pe cele din Harghita și nici sutele de camioane cu bușteni filmate și prezentate de numeroase organizații non-guvernamentale din domeniu, filmări care au determinat sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului.

Mai mult, Costel Alexe a refuzat să interzică tăierea pădurilor pe timpul Stării de Urgență, susținând că nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie, dar a emis peste 10.000 de avize de tăiere și transport de bușteni, pe zi, în aceeași perioadă. 

În aceste condiții, consider că este absolut necesar ca Ordonanța de Urgență prin care PNL a desființat Garda Națională Forestieră, să fie respinsă în Parlament.” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.