Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Agricultura României a ajuns la Terapie Intensivă, iar Guvenul de Dreapta vrea să îi taie oxigenul! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Agricultura României a ajuns la Terapie Intensivă, iar Guvenul de Dreapta vrea să îi taie oxigenul! (P)

GALERIE
maricel popa (2)
  • maricel popa (2)
- +

Agricultura românească suferă, dar cei care au puterea să ajute se fac că nu aud. Fermierii au ajuns să își strige disperarea în stradă din cauză că le-a ajuns cuțitul la os.

Pandemia și seceta de anul trecut i-a adus în pragul falimentului. Au nevoie de sprijin, de despăgubiri pentru pagubele produse de secetă, de subvenții acordate la timp, de programe pentru stimularea producției.

O agricultură sănătoasă înseamnă creștere economică, înseamnă locuri de muncă, înseamnă produse de calitate pentru români. Nu înțeleg de ce actualul Guvern vrea să pună cruce agriculturii românești, când poate vedea că în anii de guvernare PSD susținerea acestui domeniu a adus beneficii pentru întreaga economie și automat pentru toți românii. Este cât se poate de clar că singurul partid care a sprijinit fermierii, care a susținut agricultura a fost Partidul Social Democrat.

În guvernarea PSD, România a redevenit ”grânarul Europei”, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de porumb, floarea soarelui și pe locul 3 la producția de cereale. Am acordat la timp subvențiile pentru ca producătorii să își poată gestiona cât mai bine bugetele și să nu apară blocaje, am lansat programul ”Tomate românești”, un program extrem de bine primit de agricultori, am lansat programul pentru susținerea producției de usturoi.

În perioada ianuarie 2017 – februarie 2019 guvernarea social-democrată a adus pentru agricultura românească peste 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, dublu față de sumele încasate de la Uniunea Europeană în 9 ani, din 2007 și până în 2016.

Toate aceste măsuri, alături de altele implementate de Partidul Social Democrat, au condus la rezultate foarte bune în domeniul agriculturii. Acum, fermierii și toți românii pot compara Guvernarea PSD cu Guvernarea de Dreapta. Iar rezultatele acestei comparații se văd în stradă, unde agricultorii au ajuns să își strige disperarea.

Agricultura românească are nevoie de sprijin urgent, altfel nu va fi compromis doar anul acesta ci mulți ani de acum înainte! Iar cei care vor suferi vor fi românii!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.