Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Dar cu copiii ce-ați avut, domnule Costel Alexe? Conducerea Consiliului Județean a îngropat proiectul Centrului de Excelență pentru fotbal!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Comunicat de presa

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Dar cu copiii ce-ați avut, domnule Costel Alexe? Conducerea Consiliului Județean a îngropat proiectul Centrului de Excelență pentru fotbal! (P)

GALERIE
1excelenta1
  • 1excelenta1
- +

Noua conducere a Consiliului Județean Iași a blocat finanțarea Centrului de Excelență pentru fotbal. Ceea ce a fost un mijloc de susținere și promovare a copiilor talentați la fotbal din mediul rural și urbanul mic în timpul administrației social-democrate de la Consiliul Județean, s-a transformat, în numai câteva luni, într-un fiasco și într-un proiect abandonat de autorități. 

Deși în bugetul Consiliului Județean a fost prinsă suma de 84.000 euro pentru finanțarea Centrului de Excelență pentru fotbal, în acest an, Costel Alexe refuză orice discuție despre acest proiect. 

Din cei 20 de tineri selectați pe criterii de performanță din tot județul Iași, au mai rămas acum 16 copii, ceilalți renunțând din motive financiare, familiile neavând posibilitatea de a le susține participarea, în continuare, în cadrul proiectului. 

Am demarat acest proiect pilot cu toată deschiderea și bucuria de a da o șansă copiilor din mediul rural talentați la fotbal. Astfel, 20 de copii din mediul rural, în urma unei selecții riguroase, au primit șansa să facă performanţă într-un cadru organizat, îndrumaţi de cei mai buni antrenori din judeţul Iaşi şi de la Federația Română de Fotbal (FRF). Specialiștii pe sport de la nivel local au spus, după numai câteva luni, că este cel mai serios proiect din ultimii 20 de ani pentru susținerea fotbalului juvenil. Programul de acordare a burselor copiilor cu abilități deosebite pentru fotbal a fost construit pe scheletul unei alte inițiative care funcționa deja de peste 10 ani și fusese verificată anual de Curtea de Conturi. Deci, nicio problemă de legalitate.
După preluarea mandatului de către penalul Costel Alexe, totul s-a năruit. Am lăsat bani în buget pentru finanțarea pe anul în curs. Trebuiau doar să dea o hotărâre de Consiliu Județean prin care să continue finanțarea. Chiar dacă cei de la Curtea de Conturi au făcut câteva observații, Costel Alexe avea obligația să găsească timp de 10 luni o altă soluție pentru ca acești copii talentați să își poată continua activitatea în cele mai bune condiții. Performanțele lor de până acum îi îndeptățeau ca cineva să se lupte pentru ei, nu pentru tonele de tablă de la conacul din Sculeni.
Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație. Nu poți să îți bați joc de munca a 20 de familii. Știe Costel Alexe ce eforturi fac acum acești părinți pentru a-și ține copiii școlarizați în Iași? De ce să le iei copiilor șansa de a-și îndeplini un vis și de a face performanță?
” a declarat senatorul Maricel Popa.

Recent, copiii de la Centrul de Excelență au obținut locul III la un turneu la care au participat 24 de echipe din țară. La nivel județean, copiii activează într-o competiție în care toți ceilalți participanți sunt cu un an mai mari decât ei. Cu toate acestea, la întreruperea campionatului, din cauza pandemiei, echipa Centrului de Excelență se situa pe locul 2 din peste 20 de echipe din Iași.

Proiectul a constat din acordarea unor burse lunare către 20 de copii din mediul rural și urbanul mic, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul Școlar Județean și Federația Română de Fotbal. Toate cheltuielile (cazare, masă, transport, echipament, cantonamente, costuri pentru participare în competiții) erau suportate de Consiliul Județean Iași, prin intermediul unui ONG cu experiență de mai bine de 10 ani în gestionarea de proiecte care vizează excelența la nivelul copiilor din mediul rural.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.