Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Deschideți Spitalul Mobil de la Lețcani! Nu lăsați oamenii să moară! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Deschideți Spitalul Mobil de la Lețcani! Nu lăsați oamenii să moară! (P)

GALERIE
senatorMP5
  • senatorMP5
- +

Ne aflăm în plin val trei al pandemiei care a afectat întreg mapamondul. Ceea ce se întâmplă în România nu văd să mai aibă loc în nici o altă țară civilizată. Românii mor cu sutele în fiecare zi sau cu miile, că nimeni nu mai știe care este adevărul, iar cei care conduc destinele acestei țări se bat în continuare pe ciolan, pe funcții și ne arată doar că au orgolii. Nu îi interesează binele românilor, nu îi interesează sănătatea românilor, doar jocul lor politic cinic și imaginea în fața celor care îi aplaudă pe rețelele de socializare sau grupurile de whatsapp. PNL și USR-PLUS au compromis total în schimb, imaginea instituțiilor statului în ochii românilor, dar și mai grav, au compromis oamenii profesioniști care lucrează în instituțiile statului, în special în sistemul medical, oameni care își sacrifică de multe ori chiar viața pentru cea a semenilor lor.

Același dispreț demonstrat la nivel guvernamental față de binele românilor este arătat și de peneliștii de pe plan local. La Iași, avem peste 100 de paturi de terapie intensivă care zac pur și simplu nefolosite din cauza orgoliilor unui penal aflat într-o funcție publică. Spitalul Mobil de la Lețcani este perfect funcțional, dar este ținut cu lacătul pe ușă de conducerea vremelnică a Consiliului Județean Iași, în condițiile în care peste tot în țară există oameni care mor din cauză că nu există suficiente locuri de terapie intensivă.

Spitalul de la Lețcani, cu o capacitate totală de peste 250 locuri, a funcționat pentru câteva luni la finalul anului trecut, iar peste 1.000 de oameni au avut condiții normale de tratament. Și nu o spun doar eu. Vă citez dintr-o declarație a unei infirmiere care a lucrat acolo și care a vorbit despre spitalul de la Lețcani în presa locală:

La Lețcani a fost tare bine, o să regret o viață că s-a închis. Acolo, pacienții erau mult mai bine, mult mai relaxați. Pentru că acolo aveau bănci, ieșeau afară, făceau gimnastică, își serveau cafeaua, ceaiul, erau mai libertini. Să știți că eu m-am simțit extraordinar de bine acolo, nu că nu m-aș simți și aici, doar că în acele 6 luni a fost mult mai bine. Una e să lucrezi acolo cu ei, să le vezi reacția acolo, tot mobilierul era nou, aparatura foarte bună. Veneai cu aparatul și făceai în timpul acela electrocardiogramă, luai tensiune, saturație, doar cu căruciorul de la patul fiecărui pacient, nu trebuia câte un aparat de luat tensiunea, unul saturația și așa mai departe. Venea medic de la gastroenterologie și îți făcea și ecografie, mașina din Iași te ducea la radiografie. Pacienții erau foarte bine, mulțumiți, relaxați, glumeam, ieșeam cu ei, făceam poze la băncuțe, făceam gimnastică și îmi pare foarte rău că s-a închis”, a precizat infirmiera.

Politica nu își are loc într-o pandemie, decât dacă este făcută în interesul oamenilor. Nu poți ține închis un spital doar pentru că l-a făcut predecesorul tău, care este social-democrat. Este o mare eroare de judecată și o crimă la adresa celor aflați în nevoie.

Deschideți spitalul de la Lețcani și folosiți-l la salvarea de vieți. Acesta este singurul lui rost!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.