Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Drepturile și credința românilor trebuie să fie respectate! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de presa

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Drepturile și credința românilor trebuie să fie respectate! (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

**Pandemia ne-a îndepărtat unii de alții și ne-a făcut să fim mai preocupați de noi, decât de semenii noștri**Nu opriți românii să meargă la biserici**Avem mare nevoie să redescoperim sentimentele și trăirile umane**

Suntem cu doar câteva zile înainte de cea mai mare sărbătoare creștin-ordoxă: Învierea Domnului. Paștele a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin jertfa lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioși și necredincioși. 

Paștele reprezintă un moment de reîntregire al familiei, când românii din țară și de peste hotare se regăsesc la aceeași masă, împărtășind împreună necazurile și bucuriile.

Încă de acum o lună, tot de la tribuna Parlamentului, făceam un apel către autoritățile statului să gândească o strategie pentru a evita situația rușinoasă de anul trecut. Atunci, românii au fost nevoiți să stea în case și nu au avut posibilitatea să meargă la biserici, să ia lumină și să asculte slujba de Înviere.

Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată! Greșelile care s-au făcut acum un an, nu trebuie să se mai repete. Discuțiile autorităților statului cu reprezentanții bisericii trebuie să fie permanente și constructive. Cred că ne-a încercat destul de mult pandemia, pentru a mai suferi și din cauza nepriceperii unui Guvern nepăsător și indolent.

Poporul român este unul majoritar creștin-ortodox, iar credința, împreună cu patriotismul sunt două trăsături definitorii încă de la primele dovezi ale existenței neamului nostru.

Atrag, încă o dată atenția. Nu opriți românii să meargă la biserici! Guvernul are obligația să ia toate măsurile necesare astfel încât toți cei care doresc să poată participa nestigheriți la procesiunile bisericești, chiar dacă, din păcate, liderii noștri nu au arătat niciun moment până acum că au credință sau că le pasă de credința românilor. Nu mă interesează și nu este treaba mea să comentez aceste lucruri. Spun doar atât. Drepturile și credința românilor trebuie să fie respectate!

Avem mare nevoie să redescoperim sentimentele și trăirile umane. Pandemia ne-a îndepărtat unii de alții și ne-a făcut să fim mai preocupați de noi, decât de semenii noștri. 

În încheiere, adresez tuturor românilor cele mai frumoase gânduri, sărbători liniștite, cu sănătate și bucurii. Să dea Dumnezeu, ca acesta să fie ultimul an în care vom petrece sărbătorile pascale cu măsuri restrictive și, încă, departe de normalitate.

Hristos a Înviat! 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.