Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Jupânul penelist de la Sculeni, Costel Alexe, minte cum respiră! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Jupânul penelist de la Sculeni, Costel Alexe, minte cum respiră! (P)

GALERIE
maricel-popa
  • maricel-popa
- +

Din păcate, în loc să salveze vieți, unitatea medicală de la Lețcani a devenit subiect de dezbatere politică. Am făcut nenumărate apeluri publice către autoritățile județene pentru redeschiderea spitalului, însă fără ecou, pentru că actualul președinte al Consiliului Județean este preocupat în mod deosebit de rezolvarea multiplelor problemele penale și nu de interesul ieșenilor.

Vă dau un singur exemplu, mai mult decât elocvent. A existat posibilitatea recuperării banilor cheltuiți pentru construirea spitalului din fondurile europene alocate de UE pentru pandemie. Apelul a fost deschis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) în data de 30 noiembrie 2020 și s-a închis pe 30 martie 2021. Deci, 4 luni în care administrația județeană avea posibilitatea să aplice pentru recuperarea sumei investite. Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat. În bătaie de joc, penalul Alexe a transmis MIPE o solicitare chiar în data de 30 martie 2021, ziua în care apelul pe proiecte s-a închis.

Bineînțeles, Coaliția de guvernare de dreapta a avizat negativ această solicitare motivând că a fost depusă în afara sferei de aplicabilitate a a memorandumului care reglementează condițiile de depunere a proiectelor.

Așadar, 10 milioane de euro se puteau întoarce înapoi în bugetul Consiliului Județean și am fi rămas și cu banii și dispuneam și de unitatea mobilă de urgență.

În calitate de senator ales în Parlamentul României am încercat să discut la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene pentru ca banii să se întoarcă la ieșeni. Nu mă interesează cine conduce Consiliul Județean, ci doar binele comunității noastre. Acești bani puteau reprezenta oportunități pentru dezvoltarea județului. Costel Alexe se laudă că a adus 3 milioane de euro de la Guvern, pentru parcuri industriale, dar a dat cu piciorul, conștient, la 10 milioane de euro.

Îmi pare rău că acesta este modul în care înțelege vremelnicul șef al județului să facă administrație. Tot ce a fost făcut înainte nu este bun, chiar dacă era în folosul și pentru sănătatea ieșenilor. Alexe ține închis un spital cu 100 de locuri la terapie intensivă, dar a împrumutat de la Botoșani o remorcă de tir cu 12 paturi de ATI.

Înainte de încheia, aș vrea să clarific un aspect. Nu am nicio legătură cu ancheta DNA care vizează Spitalul de la Lețcani. Mai mult, chiar noi am sesizat instituțiile statului în legătură cu posibilele fapte de corupție. Nu sunt implicat în nicio afacere care a vizat sau vizează unitatea medicală. A fost o investiție făcută în mandatul meu pentru a facilita activitatea spitalelor ieșene pentru perioada pandemiei și a trata cât mai profesionist posibil bolnavii de Covid-19.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.