anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Lansez o provocare. Dacă Spitalul mobil va fi funcționalizat de ISU înseamnă ca a greșit Alexe, dacă nu, atunci am greșit eu! (P)

GALERIE
spital mobil letcani (2)spital mobil letcani (1)spital mobil letcani (1)spital mobil letcani (3)
 • spital mobil letcani (2)
 • spital mobil letcani (1)
 • spital mobil letcani (1)
 • spital mobil letcani (3)
- +

La sfârșitul săptămânii trecute Consiliile Județene Iași și Neamț au aprobat transferul Spitalului mobil de la Lețcani din proprietatea Euronest în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Astfel, ISU va beneficia de întreaga structură medicală existentă la Lețcani în vederea utilizării pentru gestionarea unui noi val pandemic Covid-19 sau în cazul oricărei situații de urgență.

„Mă bucur că ISU a solicitat preluarea unității medicale mobile de la Lețcani. Sunt convins că este cea mai bună soluție pentru ca Spitalul mobil să fie operaționalizat. Acum se va vedea foarte clar. Dacă Spitalul va fi din nou funcțional, înseamnă ca a greșit Alexe, dacă nu, atunci am greșit eu.
Din câte știu, medici specilizați din cadrul ISU au fost acum ceva timp la Lețcani și au văzut unitatea medicală, declarându-se mulțumiți de ceea ce au găsit. Nu credeam vreodată că din dorința de a face bine și de a crea condiții optime pentru bolnavii de coronavirus din zona Moldovei se va ajunge într-o situație exploatată politic de opoziție.

Îmi pare rău că nici acum unii nu se liniștesc și se pare că nu au înțeles nimic. În loc să se uite în ograda proprie să vadă câți penali îl înconjoară, șeful PNL Iași trimite scrisori către Procurorul General al României. Oare unde era Alexandru Muraru când noi ne luptam la Iași cu pandemia? Că despre Costel Alexe am aflat între timp, că în plin val pandemic, fura tabla de la Galați.

În lunile în care spitalul a funcționat au fost tratați aproximativ 1000 de pacienți din toată țara. Unitatea medicală și-a dovedit utilitatea și acest lucru se poate întâmpla din nou. Viața trebuie să aibă prioritate și nu interesele meschine, politice ale peneliștilor” a declarat șeful PSD Iași.

Spitalul Mobil de la Lețcani este dotat cu absolut toate echipamentele și materialele necesare funcționării în sistem stand-alone, fără a fi necesară dislocarea de aparatură din alte surse. Fiecare pat din cele 103 din cadrul secției de terapie intensivă este dotat cu monitoare, injectomate, infuzomate, debitmetre oxigen, regulatoare, perfuzoare și 62 ventilatoare. Toate paturile, din totalul de 256, mai puțin cele 5 din zona de triaj și cele 5 din zona de preluare urgențe sunt amenajate în module cu presiune negativă. Spitalul dispune de propria fabrică de oxigen.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.