Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Model de administrație liberală - acuzatul de luare de mită pune manager pe ochi frumoși, iar spitalul ia foc (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Model de administrație liberală - acuzatul de luare de mită pune manager pe ochi frumoși, iar spitalul ia foc (P)

GALERIE
Incendiu-la-Spitalul-Sf.-Maria-din-Iasi
  • Incendiu-la-Spitalul-Sf.-Maria-din-Iasi
- +

Penalul Costel Alexe și-a pus deja amprenta pe sănătatea ieșeană. Deși a preluat de 8 luni conducerea Consiliului Județean, a ”reușit” performanța de a nu realiza nimic concret pentru ieșeni. În schimb, a reușit să își pună apropiații în funcții, inclusiv la spitalele din subordine.

Presa locală a tras nenumărate semnale cu privire la numirile și la concursurile organizate „pe ochi frumoși”. Este și cazul Spitalului de Copii, unde managerul numit interimar de penalul Alexe a câștigat la mustață concursul organizat pentru șefia spitalului. Și, după luni de interimat, se vede activitatea proaspătului manager susținut de penelistul Alexe: spitalul este în flăcări.

Mulțumim lui Dumnezeu că nu au existat victime. Nu știu ce a fost în sufletul celor care au pacienți sau rude care lucrează la spital. Micii pacienți, dar și toți oamenii de bună credință care lucrează la unitatea medicală, nu se pot baza pe Costel Alexe și pe oamenii săi.

Echipa penalului Alexe nu a demonstrat nimic până acum. Pentru el nu pare a fi importantă siguranța pacienților, ci securizarea funcțiilor de către apropiați.

La Spitalul de Copii am lăsat în implementare două proiecte cu fonduri europene care vor face din spital una dintre cele mai moderne unități medicale de pediatrie din țară. În perioada în care am ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean am demarat un proiect de modernizare a întregului spital în valoare de peste 121 milioane lei. O aripă a Spitalului era deja finalizată când a venit Alexe. Nu trebuia decât să stea departe și să nu îi încurce pe constructori și pe medici.

Totodată, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” va avea o unitate de urgențe modernă, de 20 de ori mai mare decât cea actuală, de la 100 mp, la aproape 2.300 mp, și dotată la cele mai înalte standarde.

Contractul de finanțare pentru ”Extinderea și dotarea Unității Funcționale Regionale de Urgențe în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” a fost aprobat și semnat în perioada în care eram la Consiliul Județean. Este nevoie însă de multă muncă, atât la realizarea de proiecte, cât și la implementarea lor și transformarea fondurilor europene în beneficii concrete pentru ieșeni.

Până acum am văzut că penalul acuzat de luare de mită de DNA știe să aibă grijă doar de el și camarila lui.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.