anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: O șansă istorică pentru dezvoltarea Iașului, irosită jenant de liderii locali ai PNL! (P)

GALERIE
senator maricel popa
 • senator maricel popa
- +

De mai bine de un an, am intrat, calendaristic, în noul exercițiu financiar al UE, aferent perioadei 2021 – 2027. În paralel, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se află în plină implementare.

Din păcate, semnele nu sunt deloc încurajatoare pentru Iași. Marile investiții pentru cei 1 milion de locuitori ai județului Iași lipsesc cu desăvârșire. „Stagnare” și ”Sărăcie”, aceasta este oferta liderilor locali ai PNL, a primarului Iașului și a președintelui Consiliului Județean.

1) În PNRR, document întocmit discreționar de PNL și USR PLUS, răul a fost deja făcut. În condițiile în care România va beneficia de aproximativ 30 de miliarde de euro, granturi și împrumuturi, Iașul nu va primi bani pentru nicio mare lucrare.

Nici măcar finanțarea parțială a noului Institut de Boli Cardiovasculare nu este o certitudine. O șansă istorică a fost irosită pentru că liderii locali PNL și USR PLUS nu au fost în stare să susțină la București cauza Iașului.

2) Scena publică locală ar trebui să fie dominată de discuții vii care să aducă laolaltă liderii de partide, ONG-uri, asociații profesionale, presă, și toți să stabilească fișa de parcurs, investițiile care să fie finanțate în exercițiul 2021 - 2027.

Ar trebui să avem o mare dezbatere, o confruntare de idei și o expunere de soluții, astfel încât să stabilim cursul cel mai bun pe care Iașul să-l urmeze pentru o dezvoltare rapidă și trainică.

Cum descongestionăm traficul, cum impulsionăm economia, cum reducem poluarea, cum modernizăm infrastructura spitalicească? Dar pe cea școlară?

În schimb, pe aceste subiecte este o liniște totală și periculoasă. Și, ca de fiecare dată, în ceasul al doisprezecelea, primarul și șeful CJ vor scoate, la repezeală, o listă de proiecte, întocmită pe genunchi, fără nicio consultare publică, fără transparență. Este o practică păguboasă care trebuie să înceteze.

În alte zone din țară se fac și se modernizează spitale și școli, se construiesc șosele ocolitoare, autostrăzi și drumuri expres, metrou și trenuri de suprafață, metropolitane.

La Iași, preocuparea actuală a liderilor PNL este aceea de a ieși liberi din clinciurile cu procurorii DIICOT și DNA.

Între două vizite la parchet, primarul mai plantează niște panseluțe, iar președintele Consiliului Județean mai inaugurează, cu fast, vreun studiu de prefezabilitate.

Din nefericire, de pe urma acestor doi Stan și Bran ai politicii locale vor avea de suferit toți ieșenii. Iașul stă pe loc, iar decalajul față de alte regiuni din țară, care au accelerat dezvoltarea, crește cu fiecare zi.” – senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.