Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: România penelizată! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: România penelizată! (P)

GALERIE
senatorMP9
  • senatorMP9
- +

PNL a dus sinecura de partid la rang de operă de artă. Nu știu cum este în alte zone ale țării, dar în județul Iași legile și bunul simț sunt ignorate total de liberali.

Cu fiecare zi care trece demagogia liberalo-useristă tinde să devină imn de stat. Oficial, nu există reprezentant al Coaliției de Dreapta care să nu clameze populist tot felul de principii, precum meritocrația, care însă sunt încălcate flagrant de fiecare decizie luată. Astăzi vreau să vă supun atenției partea de sinecuri pentru membrii și simpatizanții PNL, USR-PLUS.

Cum se face concret acest lucru, fără știrea cetățenilor de rând, dar ca oamenii tăi să prindă sinecura? Sunt câțiva pași simpli, care se repetă la fiecare angajare:

1.    Critici în mod public numărul mare de angajați de la buget. Ataci prin toate canalele posibile toți bugetarii. Menționezi clar că au salarii mari, că nu fac treabă, că nu e nevoie de atât de mulți în sistemul bugetar, că privatul nu mai poate suporta un număr atât de mare de bugetari. Anunți că totul este blocat, că nu se mai fac angajări în sistemul public.

2.    În spatele cortinei, creezi noi locuri de muncă, extrem de bine plătite, în sectorul public. Așa s-a procedat, de exemplu, cu dublarea funcțiilor de subprefect. Practic, s-au înființat în jur de 40 de funcții noi, remunerate la nivel de subsecretar de stat, toate ocupate de membri PNL, USR-Plus, UDMR. La fel, încă 40 de funcții noi vor fi de secretar de Prefectură. Iarăși, funcții foarte bine plătite, iar exemplele pot continua.

3.    Dai drumul, pe ascuns, la tot felul de funcții, prin toate instituțiile publice

4.    Începi driblingul legilor în vigoare. De cele mai multe ori, fenta începe cu o primărie liberală. Acolo, se organizează un concurs sau nu, dar de fiecare dată procedura se încheie cu angajarea celui care trebuie.

5.    Noul bugetar nu are, în general, nicio o experiență, uneori e chiar primul lui loc de muncă. Nici nu stă prea mult angajat la Primăria de comună. Imediat, se transferă la o instituție din municipiul Iași, pe un salariu mult mai mare decât cel de la o primărie din mediul rural. Și așa, într-o perioadă în care nu se fac angajări pentru oamenii de rând, salariile sunt prea mari, dar bune pentru lipitorii de afișe, se găsesc soluții pentru camarila de dreapta.

Conform unor date publice, în octombrie 2019 erau angajate la stat un număr de 1,235 milioane persoane, iar în noiembrie 2020 erau cu 14.000 angajați mai mulți. Printre cei 14.000 de noi angajați există multe exemple edificatoare, toate menționate în mass-media.

Și, din păcate, exemplele pot continua, și nu doar pentru Iași și zona Moldovei. Dacă s-ar contabiliza toate sinecurile, probabil că am avea cu adevărat un tablou al modului concret în care Coaliția de Dreapta înțelege să aplice principiile pe care le trâmbițează. Nu este zi fără ca presa să scoată la iveală adevărate ”golănii” ale celor care vremelnic ocupă funcții de conducere și care ar trebui să fie în slujba tuturor românilor!

Multe dintre aceste angajări la stat sunt acum anchetate de instituții ale statului care vor face lumină, iar cei care au încălcat legea vor trebuie să suporte consecințele!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.