Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Voi cere intervenția organelor de anchetă dacă rectificarea bugetară va avea conotație politică! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Voi cere intervenția organelor de anchetă dacă rectificarea bugetară va avea conotație politică! (P)

GALERIE
Maricel Popa - constructor
  • Maricel Popa - constructor
- +

Ceea ce se pregătește în aceste zile arată că lupta pentru putere în PNL sfidează orice limită a bunului simț. Demiterea intempestivă a ministrului Finanțelor Publice, apropiat al lui Orban și modul în care premierul Florin Cîțu se adresează primarilor cu privire la viitoarea rectificare bugetară mă determină să cred că dezvoltarea comunităților locale devine monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL.

Din păcate, cei doi candidați pentru șefia PNL, Cîțu și Orban folosesc toate pârghiile administrative pentru rezolvarea unei competiții politice. Cred că acest lucru trebuie să înceteze imediat. Alocarea discreționară a resurselor publice reprezintă un abuz de putere grosolan, iar penelistii sunt deja recidiviști din acest punct de vedere. Să nu uităm că au inventat o nouă anexă la bugetul de stat pentru a da bani catre administrațiile conduse de liberali sau useriști.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ teritoriale. Ea nu trebuie făcută nici la biroul personal al lui Cîțu, nici la biroul de la partid al lui Ludovic Orban.

Toate comunitățile au proiecte în derulare și au nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrărilor, mai ales pentru cele din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Toți copiii au nevoie de creșe, grădinițe și școli moderne, la fel cum toți românii au dreptul să circule pe drumuri asfaltate, să beneficieze de apă potabilă, gaz metan, canalizare și dispensare moderne.

Dacă, la rectificarea bugetară, banii nu vor fi alocați în mod echidistant și transparent, ci doar pentru obținerea unor avantaje la congresul PNL voi face o plângere penală împotriva premierului Cîțu în care voi solicita autorităților abilitate să intervină. O astfel de acțiune este asimilabilă cu traficul de influență pentru a obține un folos personal necuvenit.

Sper ca Orban și Cîțu să aibă înțelepciunea și maturitatea de a renunța la aceste tertipuri ipocrite. Lupta politică nu are ce căuta atunci când vorbim despre alocările financiare pentru comunitățile locale. Toți românii au dreptul să trăiască mai bine, indiferent de culoarea politică a omului ales la conducerea unei comunități!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.