Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Voucherele de vacanță, o măsură benefică pentru salariați și turism! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Voucherele de vacanță, o măsură benefică pentru salariați și turism! (P)

GALERIE
senatorMP5
  • senatorMP5
- +

PSD revine cu demersul legislativ de acordare a voucherelor de vacanță. Propunem o măsură benefică pentru toți salariații, inclusiv pentru cei din mediul privat. Este clar o măsură din care are de câștigat toată lumea.

În primul rând salariații, în special cei cu venituri mici și medii. Apoi companiile. Voucherele reprezintă formă motivațională foarte atractivă pentru angajați. Totodată, sunt scutite de plata contribuțiilor patronale și salariale în limita a 7500 lei anual, pentru fiecare angajat. Companiile din mediul privat, care acordă salariaților vouchere de vacanță, înregistrează economii de 40% din bugetul alocat acestora, comparativ cu valoarea acordata prin prime – plata cash. Profitul obținut de acestea, prin acordarea voucherelor de vacanță în locul primelor, reprezintă majorarea bugetului de investiții.

În al treilea rând, este măsura care va relansa turismul în România, după această pandemie. Este genul de program care se adresează persoanelor care muncesc, care aduce venituri la buget. Nu aduce o cheltuială în plus, chiar dacă proiectul de lege prevede deducerea sumelor acordate salariaților din impozitul pe profitul companiei. Statul își va mări veniturile din încasările din TVA și din impozitul asupra activității operatorilor din turism.

Vă ofer câteva date concrete în sprijinul susținerii acestei măsuri. 

Conform datelor furnizate de reprezentanții HORECA, în 2019 şi 2020 au fost emise tichete de vacanţă în valoare totală de 2,77 miliarde de lei şi au fost consumate în aceeaşi perioadă (decontate de prestatori la emitenţi) tichete reprezentând peste 80% din valoarea celor emise. De asemenea, în aceeași perioadă, voucherele de vacanţă au determinat autorizarea, deci fiscalizarea, a circa 3.000 de structuri de cazare - pensiuni, vile, apartamente.

Totuși, cel mai elocvent exemplu este cel dat de o companie privată, cu peste 15.000 angajați, liderul comerțului local în 2019. Astfel, începând cu luna martie a acestui an, Kaufland România a actualizat pachetul de beneficii pentru angajații companiei și oferă vouchere de vacanță ce pot fi folosite pentru cumpărarea de servicii turistice în România.

"Decizia de a acorda vouchere de vacanță va avea un impact indirect în economie, unde se vor întoarce cei 1,5 milioane de euro pe care îi acordăm angajaților. Actualizăm an de an pachetul de beneficii, astfel am decis să direcționăm o parte din buget spre vacanțe în România. Toate sectoarele sunt strâns legate în echilibrul economiei, și înțelegem că și noi avem puterea să mișcăm lucrurile, prin deciziile pe care le luăm zi de zi" a explicat Directorul General Kaufland România.

Despre beneficii au vorbit chiar și reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) și citez: 

"Voucherele de vacanţă asigură în mare parte supravieţuirea şi dezvoltarea turismului intern, precum şi pregătirea turismului pentru incoming. Niciun Guvern nu a luat în calcul la modul cel mai serios că România poate câştiga bani din export, iar turismul de incoming poate deveni una dintre principalele forme de export de servicii ale ţării noastre. Voucherele de vacanţă aduc plus valoare turismului intern şi asigură fiscalizarea turismului. Un Guvern care gândeşte în perspectivă, pe termen mediu şi lung, poate înţelege acest aspect".

Sper ca acest proiect să găsească înțelegere în Parlament, deoarece în Comisia Economică de la Senat, unde acest proiect a fost deja dezbătut, PNL s-a poziționat împotriva acordării voucherelor de vacanță.

Este inexplicabil. Liberalii fie nu înțeleg circuitele economice, fie și-au făcut un scop din restrângerea veniturilor românilor și din blocarea programelor de susținere a economiei.

PNL gândește prost și încearcă să blocheze un program menit să sprijinie un domeniu extrem de afectat de restricțiile impuse în pandemie și să aducă un sprijin, în special salariaților din privat, cu venituri mici, care nu își permit de ani de zile să plece într-un concediu.

PSD se va lupta în Parlament pentru adoptarea acestei legi și le cere parlamentarilor USR-PLUS să voteze proiectul, care este susținut inclusiv de ministerul Economiei, aflat sub conducerea USR.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.