anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Advertorial

Preşedintele USR Iaşi critică discriminarea acordării fondurilor pentru primării (P)

GALERIE
stefan tanasa usr iasi
  • stefan tanasa usr iasi
- +

Executivul a decis în ședința de miercuri, 6 octombie să aloce din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului peste un miliard de lei pentru primăriile din România. Astfel că 2756 de primării care au depus cereri de finanțare au primit 1.010.966.000 lei.

Potrivit documentului oficial privind împărțirea fondurilor către primarii, din 41 de localități și sectoare conduse de primari USR doar 5 au primit de la guvernul PNL-ist sume cuprinse între 100.000 și 400.000 de lei.

La nivel naţional, cu excepția orașului Breaza, niciun alt oraș condus de primari USR nu a primit vreun leu. Şi avem de-a face cu oraşe importante precum, Timișoara, Brașov, Bacău, Alba Iulia sau Câmpulung Muscel.

La nivelul judeţului Iaşi situaţia este şi mai dramatică: 91 de localități primesc bani, însă cele trei primării conduse de primari USR nu primesc nimic: Mircești (primar Leon Bălteanu) – zero lei, Movileni (primar Dan Horodoabă) – zero lei, Rediu (primar Constantin Grosu) – zero lei.

Bucureştiul nu face excepţie, sectoarele 1 (primar Clotilde Armând) şi 2 (primar Radu Mihaiu) neprimind niciun leu.

Toate comunitățile locale au nevoie de bani pentru investiții, în funcţie de priorităţi şi urgențe

Preşedintele USR Iaşi, Ştefan Tanasă critică vehement discriminarea acordării fondurilor pentru primării, fiind în asentimentul colegilor de partid.

Susțin demersul colegilor mei, primarii USR din țară. Toate comunitățile locale au nevoie de bani pentru investiții. Iar acești bani trebuie să fie acordați în funcție de priorități, în funcție de urgențe, în funcție de o evaluare obiectivă a fiecărei situații în parte. Alocarea fondurilor în funcție de culoarea politică a primarului este discriminatorie și nu generează dezvoltare. Generează în schimb foarte multă corupție", este semnalul de alarmă tras de preşedintele USR Iaşi.

În final, vom face o radiografie a întregii ţări în ceea ce priveşte alocările de la guvern pentru localitățile conduse de primari USR, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageţi concluziile:

-    Județul Alba: 74 de localități primesc bani, cele două conduse de primari USR (Alba Iulia şi Lupșa) nu primesc nimic;

-    Argeș: 76 de localități primesc bani, orașul Câmpulung Muscel condus de primar USR nu primește nimic;

-    Bacău: 90 de localități primesc bani, municipiul Bacău condus de primar USR nu primește nimic;

-    Botoșani: 69 de localități primesc bani, comuna Dimăcheni condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Brașov: 38 de localități primesc bani, cele trei (Brașov, Victoria şi Sânpetru) conduse de primari USR nu primesc nimic;

-    Brăila: 69 de localități primesc bani, comuna Măxineni condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Buzău: 75 de localități primesc bani, comuna Lopătari condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Cluj: 77 de localități primesc bani, comuna Panticeu condusă de primar USR primește 300 mii lei;

-    Covasna: 41 de localități primesc bani, localităţile (Întorsura Buzăului, Valea Mare) conduse de primari USR nu primesc nimic;

-    Dâmbovița: 26 de localități primesc bani, comuna Brănești condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Galați: 54 de localități primesc bani, cea condusă de primar USR (Smârdan) nu primește nimic;

-    Ialomița: 49 de localități primesc bani, cele două comune conduse de primar USR (Gârbovi şi Miloșești) nu primesc nimic;

-    Maramureș: 67 de localități primesc bani, cele patru conduse de primari USR (Leordina, Rona de Sus, Cernești, Poienile de sub munte) nu primesc nimic;

-    Mureș: 94 de localități primesc bani, cea condusă de primar USR (Ațintiș) nu primește nimic;

-    Neamț: 76 de localități primesc bani, una condusă de primar USR (Săbăoani) primește 300, comuna (Tazlău) nimic;

-    Prahova: 96 de localități primesc bani, orașul Breaza condus de primar USR primește 400 mii lei, Ariceștii Rahtivani nu primește nimic;

-    Sălaj: Zalha, singura comună cu primar USR primește 100.000 lei;

-    Sibiu: 54 de localități primesc bani, comuna Micăsasa condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Suceava: 104 localități primesc bani, cele trei comune (Milișăuți, Horodnic de Jos, Mănăstirea Humorului) conduse de primari USR nu primesc nimic;

-    Teleorman: 92 de localități primesc bani, Drăgănești de Vede - singura comună cu primar USR primește 300.000 de lei;

-    Timiș: 90 de localități primesc bani, cele patru conduse de primari USR (Timișoara, Cenad, Dumbrăvița, Foeni) nu primesc nimic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri