anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Preşedintele USR Iaşi critică discriminarea acordării fondurilor pentru primării (P)

GALERIE
stefan tanasa usr iasi
 • stefan tanasa usr iasi
- +

Executivul a decis în ședința de miercuri, 6 octombie să aloce din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului peste un miliard de lei pentru primăriile din România. Astfel că 2756 de primării care au depus cereri de finanțare au primit 1.010.966.000 lei.

Potrivit documentului oficial privind împărțirea fondurilor către primarii, din 41 de localități și sectoare conduse de primari USR doar 5 au primit de la guvernul PNL-ist sume cuprinse între 100.000 și 400.000 de lei.

La nivel naţional, cu excepția orașului Breaza, niciun alt oraș condus de primari USR nu a primit vreun leu. Şi avem de-a face cu oraşe importante precum, Timișoara, Brașov, Bacău, Alba Iulia sau Câmpulung Muscel.

La nivelul judeţului Iaşi situaţia este şi mai dramatică: 91 de localități primesc bani, însă cele trei primării conduse de primari USR nu primesc nimic: Mircești (primar Leon Bălteanu) – zero lei, Movileni (primar Dan Horodoabă) – zero lei, Rediu (primar Constantin Grosu) – zero lei.

Bucureştiul nu face excepţie, sectoarele 1 (primar Clotilde Armând) şi 2 (primar Radu Mihaiu) neprimind niciun leu.

Toate comunitățile locale au nevoie de bani pentru investiții, în funcţie de priorităţi şi urgențe

Preşedintele USR Iaşi, Ştefan Tanasă critică vehement discriminarea acordării fondurilor pentru primării, fiind în asentimentul colegilor de partid.

Susțin demersul colegilor mei, primarii USR din țară. Toate comunitățile locale au nevoie de bani pentru investiții. Iar acești bani trebuie să fie acordați în funcție de priorități, în funcție de urgențe, în funcție de o evaluare obiectivă a fiecărei situații în parte. Alocarea fondurilor în funcție de culoarea politică a primarului este discriminatorie și nu generează dezvoltare. Generează în schimb foarte multă corupție", este semnalul de alarmă tras de preşedintele USR Iaşi.

În final, vom face o radiografie a întregii ţări în ceea ce priveşte alocările de la guvern pentru localitățile conduse de primari USR, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageţi concluziile:

-    Județul Alba: 74 de localități primesc bani, cele două conduse de primari USR (Alba Iulia şi Lupșa) nu primesc nimic;

-    Argeș: 76 de localități primesc bani, orașul Câmpulung Muscel condus de primar USR nu primește nimic;

-    Bacău: 90 de localități primesc bani, municipiul Bacău condus de primar USR nu primește nimic;

-    Botoșani: 69 de localități primesc bani, comuna Dimăcheni condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Brașov: 38 de localități primesc bani, cele trei (Brașov, Victoria şi Sânpetru) conduse de primari USR nu primesc nimic;

-    Brăila: 69 de localități primesc bani, comuna Măxineni condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Buzău: 75 de localități primesc bani, comuna Lopătari condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Cluj: 77 de localități primesc bani, comuna Panticeu condusă de primar USR primește 300 mii lei;

-    Covasna: 41 de localități primesc bani, localităţile (Întorsura Buzăului, Valea Mare) conduse de primari USR nu primesc nimic;

-    Dâmbovița: 26 de localități primesc bani, comuna Brănești condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Galați: 54 de localități primesc bani, cea condusă de primar USR (Smârdan) nu primește nimic;

-    Ialomița: 49 de localități primesc bani, cele două comune conduse de primar USR (Gârbovi şi Miloșești) nu primesc nimic;

-    Maramureș: 67 de localități primesc bani, cele patru conduse de primari USR (Leordina, Rona de Sus, Cernești, Poienile de sub munte) nu primesc nimic;

-    Mureș: 94 de localități primesc bani, cea condusă de primar USR (Ațintiș) nu primește nimic;

-    Neamț: 76 de localități primesc bani, una condusă de primar USR (Săbăoani) primește 300, comuna (Tazlău) nimic;

-    Prahova: 96 de localități primesc bani, orașul Breaza condus de primar USR primește 400 mii lei, Ariceștii Rahtivani nu primește nimic;

-    Sălaj: Zalha, singura comună cu primar USR primește 100.000 lei;

-    Sibiu: 54 de localități primesc bani, comuna Micăsasa condusă de primar USR nu primește nimic;

-    Suceava: 104 localități primesc bani, cele trei comune (Milișăuți, Horodnic de Jos, Mănăstirea Humorului) conduse de primari USR nu primesc nimic;

-    Teleorman: 92 de localități primesc bani, Drăgănești de Vede - singura comună cu primar USR primește 300.000 de lei;

-    Timiș: 90 de localități primesc bani, cele patru conduse de primari USR (Timișoara, Cenad, Dumbrăvița, Foeni) nu primesc nimic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X