anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Presiuni de la Bucale, cu rezistenţă la taclale. Iaca socotelile!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Din ce se vorbeşte printre oamenii de la Bucureşti mai informaţi de felul lor în privinţa politichiei de Bahlui, cică în ultima vreme s-ar fi făcut mai multe presiuni asupra şefei de la Usereul ieşean, madam Cozet, ca să cadă cumva odată la pace cu Chirica&Alexe în privinţa alianţelor locale, pentru a nu le mai lăsa celor doi motive la îndemână că, vezi Doamne, iată, de aia am cerut noi ajutor de la partidoi sau alţi trădători, pentru că madam Cozet nu vrea să bată palma!

Nu ştim însă deocamdată ce va face madama, dar ce se ştie este că problema echipei Cozet&Bodea este cumva de altă natură, dragi telespectatori. Este cam clar că oamenii vor să revină la candidaturile lor de la locale, în 2024, ceea ce este foarte de înţeles. Iar postura de a sta la Iaşi, atât în municipiu cât şi în judeţ, în opoziţiela cei doi liberali penali, din acest punct de vedere, pare de departe cea mai comodă şi cea mai profitabilă electoral.

Ceea ce este iarăşi foarte de înţeles, având în vedere argumentele juridice. Totodată, politic vorbind, dacă intri parte la putere alături de cei doi, e clar că nu mai ai gura la fel de slobodă nici acum nici peste 3-4 ani, nu-i aşa? Plus că, în viitoarea campanie, nu vei mai putea spune că vezi aia sau cealaltă, pentru că imediat ţi se va închide gura: păi, eşti parte şi tu, aşa că mucles! Deci, grea decizie... Apropo: voi cum aţi face, alta decât dând cu banu’?

Comicării penale cu Stan şi Bran de la Iaşi

Şi dacă tot veni vorba aluziv de mister Peni Hill de Bahlui, haideţi să vă mai spunem şi una haioasă! Acesta zice-se că, de la scandalul cu maşinile Zgoda încoace le tot spune apropiaţilor că mai mereu se simte urmărit, şi asta culmea, dintr-o maşină Zgoda, încât nici să doarmă bine noaptea nu mai poate.

Gurile rele mai zic că la ultima discuţiune a comicului Peni Hill cu tragicul Ghihocel, acesta din urmă i-ar fi spus celuilalt că de ce nu i-a zis mai de mult că a simţit că e urmărit, căci sigur şi el e urmărit, în cazul acesta. Numai că, dacă Peni se gândeşte la dosarul cu maşinile, buhaiul Ghihocel are în cap altceva: dosarul blocului făcut pe teren luat moca de la muniţip, afacere căreia, din ce se aude la radioşanţ, i-au luat de asemenea urma băieţii cei răi de la Cremenal.

Spuneţi aşadar şi voi acuma: sunt băieţii ăştia doi de plâns, sau de râs? Că noi am trântit deja băştile de bătătură, gândindu-ne cam pe unde ar putea fi ei pe la anul, pe vremea asta geroasă...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.