Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o deja razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket

joi, 23 mai 2024, 22:59
2 MIN
 Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o deja razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket

Luna mai este aproape de final iar comercianții de pe litoralul românesc pun la punct ultimele detalii pentru noul sezon de vacanțe. Chiar dacă turiștii nu se înghesuie deocamdată în stațiuni, multe afaceri deja și-au deschis porțile.

Astfel, foarte multe tarabe și supermarketuri sunt deja pregătite să primească clienți, dar îi întâmpină cu prețuri uriașe.

Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna

Comercianții de pe litoralul românesc vor să profite la maximum de sezonul estival și au deschis deja multe din magazinele sau tarabele de la malul Mării Negre. Chiar dacă turiștii nu se înghesuie deocamdată în stațiuni, prețurile piperate în așteaptă la rafturi.

Reporterii „Adevărul” au discutat cu câțiva turiști din Iași, care se află pe parcursul acestor zile în stațiunea Mamaia, unde se pun la punct ultimele detalii pentru primirea vizitatorilor.

Aceștia au declarat că nu au avut cum să nu observe prețurile piperate pe care le au unele produse, în unele cazuri fiind duble față de cele obișnuite.

O doză de suc o cumperi cu 8 sau 9 lei, în timp ce acasă, la orice magazin, este aproape 5 lei. Vorbim despre prețuri de magazin, nu de terasă sau restaurant. O apă plată la 2 litri este aproape 10 lei, în mod normal fiind la fel, aproximativ 5 lei. Prețurile sunt mari, nu mai poți spune că mergi la mare și te aprovizionezi de la magazin pentru că ieși mai ieftin. La fel e și la bere sau la vin. O bere care în mod normal costă până în 6 lei, în Mamaia se vinde cu 8 sau 9 lei. Vinul, aproape dublu la preț, depinde de sortiment”, a mai povestit tânărul în vârstă de 29 de ani.

Mai mult, pe adevarul

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii