De Business

Punem punctul pe știi

Preţurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari inversând creşterile iniţiale

sâmbătă, 18 martie 2023, 09:00
1 MIN
 Preţurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari inversând creşterile iniţiale

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3 dolari pe baril, inversând câştigurile iniţiale de peste 1 dolar, în condiţiile în care temerile legate de turbulenţele sectorului bancar au provocat cel mai mare declin săptămânal al cotaţiilor ţiţeiului din ultimele luni, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,27 dolari, sau cu 3,04%, la 72,43 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 2,13 dolari sau cu 3,1%, la 66,22 dolari pe baril.

În timpul tranzacţiilor, ambele benchmark-uri au scăzut cu peste 3 dolari pe baril. Preţul petrolului Brent a consemnat cea mai mare scădere săptămânală din decembrie, de peste 10%, iar preţul petrolului WTI a pierdut peste 11%, cel mai mare declin din aprilie anul trecut.

Presiunea din această săptămână a urmat prăbuşirii băncilor americane medii Silicon Valley Bank (SVB) şi Signature Bank şi problemelor la Credit Suisse şi First Republic Bank.

Preţurile şi-au revenit vineri ,după măsurile de sprijin din partea Băncii Centrale Europene şi a băncilor din SUA, dar au scăzut din nou când SVB Financial Group a declarat că a depus o cerere de reorganizare.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii