Prezenţă de 93% la prima probă a evaluării elevilor de clasa a VI-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Prezenţă de 93% la prima probă a evaluării elevilor de clasa a VI-a

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Peste 8.000 de elevi de clasa a VI-a din judeţul Iaşi au susţinut în cursul zilei de ieri prima probă scrisă, cea de limbă şi comunicare, a Evaluării Naţionale la final de clasa a VI-a, urmând ca astăzi, 13 mai, să se desfăşoare proba la matematică şi ştiinţele naturii. Elevii sunt astfel evaluaţi în ceea ce priveşte competenţele fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului, adică în clasele a V-a şi a VI-a.

La nivelul judeţului Iaşi, evaluarea elevilor de clasa a VI-a se desfăşoară în 175 de şcoli, fiind prezenţi la prima probă 93% dintre elevii înscrişi în clasa a VI-a. Astfel, dintre cei 8.660 de elevi, au fost prezenţi 8.059, cu o rată a prezenţei mai bună în mediul urban, unde au participat 95,45%, comparativ cu 91,11% în mediul rural.

„Comisia judeţeană de examen a stabilit ca aceste teste să înceapă, în fiecare dintre cele două zile, la ora 9. Indiferent de scenariul în care se află unităţile de învăţământ, cele două probe se susţin cu prezenţă fizică, respectându-se toate măsurile de siguranţă sanitară. Sălile în care sunt administrate aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Desigur că acestea sunt adaptate, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi“, au menţionat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Testele destinate acestor evaluări sunt ela­borate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale. Testele au un nivel mediu de dificultate şi timpul alocat rezolvării este de 60 de minute.

Lucrările vor fi evaluate în cadrul unităţii de în învăţământ în care învaţă elevul, de către profesorii şcolii. Lucrările trebuie evaluate în cel mult 7 zile de la ultima testare, iar rezultatele nu se afişează, nu se comunică şi nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind utilizate strict la nivelul unităţii de învăţământ pentru elaborarea planurilor indivitualizate de învăţare.

Săptămâna viitoare va avea loc Evaluarea Naţională la finalul clasei a IV-a, pe 18 mai fiind stabilită proba la limba română, pe 19 mai cea la matematică, iar pe 20 mai cea la limba maternă. În ultima săptămână a lunii mai este programată Evaluarea Naţională la finalul clasei a II-a.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.