Prezenţă de 95% în Iași la prima probă a simulărilor examenelor naţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Prezenţă de 95% în Iași la prima probă a simulărilor examenelor naţionale

GALERIE
examen
  • examen
- +

Ieri au avut loc simulările examenelor naţionale la proba „Limba şi literatura română“. Astfel, peste 20.000 de elevi de clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a din judeţ au trecut prin stresul susţinerii unei lucrări scrise pentru a vedea dacă sunt sau nu pregătiţi pentru probele de la finalul acestui an şcolar.

181 de unităţi de învăţământ din judeţ au primit elevii de clasa a VIII-a pentru simularea evaluării naţionale, iar în 55 de uniţăţi şcolare s-a susţinut proba scrisă a simulării examenului de bacalaureat.

Prezenţa a fost mulţumitoare în prima zi a desfăşurării simulărilor. Astfel, dintre cei 8.142 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi, au fost prezenţi 7.693, lipsind 449, cu un procentaj al prezenţei de 94,49%.

La elevii de clasa a XI-a, prezenţa a fost şi mai bună, lipsind doar 251 de elevi din totalul de 5.606, adică 95,52% dintre elevi au susţinut simularea la examenul de Limba şi literatura română.

La cei de clasa a XII-a, prezenţa la simularea pentru examenul maturităţii a fost cea mai scăzută raportat la numărul de elevi. Astfel, procentul de prezenţă a fost de 93,11%, din cei 5.572 de elevi înscrişi absentând 384.

„Pentru derularea în cele mai bune condiţii a simulărilor, în conformitate cu Strategia Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi privind ameliorarea rezultatelor la examenele naţionale în anul şcolar 2016-2017, au fost derulate până în prezent mai multe activităţi, care au vizat monitorizarea, controlul şi consilierea cadrelor didactice, în vederea parcurgerii ritmice a materiei la toate disciplinele, conform standardelor de calitate naţionale, care să contribuie la adaptarea demersului didactic la nevoile elevilor şi la realizarea unei evaluări ritmice, obiective şi relevante“, a precizat prof. dr. Genoveva Farcaş, Inspector Şcolar General din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Următoarea probă scrisă va avea loc joi, 16 martie, elevii de clasa a VIII-a, dar şi cei de liceu urmând să fie examinaţi la Matematică şi la proba scrisă obligatorie a profilului liceului.

Pe 17 martie va avea loc simularea la proba la alegere a profilului şi specializării, doar pentru elevii de clasa a XII-a.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.