Prezenţă europeană de marcă la FILIT: laureat al Premiului Goncourt, la întâlnirea cu publicul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Prezenţă europeană de marcă la FILIT: laureat al Premiului Goncourt, la întâlnirea cu publicul

GALERIE
ric Vuillard
  • ric Vuillard
- +

Laureat al Premiului Goncourt, scriitorul şi cineastul francez Éric Vuillard va fi prezent la Iaşi în cadrul avanpremierei Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT Iaşi). 

Întâlnirea, organizată de către Muzeul Naţional al Literaturii Iaşi, în colaborare cu Institutul Francez din România şi Editura „Litera“, se va desfăşura la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ pe data de 1 octombrie, de la ora 18.30, în Sala Ferdinand. Francezul Éric Vuillard a fost recompensat cu nenumărate premii literare, iar în 2017 a primit premiul Goncourt pentru cea mai recentă carte a sa, „Ordinea de zi“, carte despre care „Le Monde“ scria că este „de o forţă uluitoare în simplitatea ei“.

Volumul a apărut în România la Editura „Litera“. Întâlnirea de pe 1 octombrie va fi moderată de Luiza Vasiliu, jurnalist Scena9, traducerea urmând să fie realizată de Dana Monah. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar cei care doresc să participe trebuie să trimită un e-mail la adresa vanpremieraFILIT@gmail.com pentru a-şi rezerva un loc. Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi - FILIT, este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Acesta se va desfăşura în perioada 3-7 octombrie şi va reuni mari nume ale literaturii precum Jonathan Franzen, Jón Kalman Stefánsson, Kamila Shamsie, Sylvie Germain, Gabriela Adameşteanu, dar şi mulţi alţi autori din întreaga lume. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.