Prezentare a programelor Erasmus, la aniversarea a 30 de ani de derulare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Prezentare a programelor Erasmus, la aniversarea a 30 de ani de derulare

GALERIE
Universitatea Tehnica Iasi
  • Universitatea Tehnica Iasi
- +

Evenimentul a avut loc la Universitatea Tehnică. O studentă din Vietnam şi una din Malaezia au vorbit despre experienţa lor la Iaşi, în cadrul unui astfel de program.

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de programe Erasmus, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ a avut loc o prezentare amplă a acestor programe, oportunităţile pe care le au studenţii, atât pentru dezvoltarea personală, dar şi pentru cea profesională. Întâlnirea, care a avut loc joi, 9 martie, s-a desfăşurat în Sala de conferinţe din Corpul T a universităţii. Au fost prezente peste 80 de persoane, atât studenţi români, interesaţi să plece cu programe de studiu şi de practică, dar şi cadre didactice şi personalul administrativ care pot beneficia de astfel de mobilităţi şi studenţi străini.

 

La „Erasmus Open Doors“ a fost prezentă şi prof.dr.ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale. „Programul este unul deschis celor care au în ei un motor care funcţionează cu o benzină nu neapărat financiară, ci cu una în sensul în care viaţa se deschide ca perspective. Ieşim din găoacea care se numeşte cămin, oraş, prietenii pe care deja îi avem, facultatea la care suntem, viaţa la care ne gândim că o avem, părinţii şi profesorii noştri“, a completat Irina Lungu. La întâlnire s-au discutat şi aspecte ale funcţionării programului. Astfel, Irina Lungu a spus că acesta funcţionează un an calendaristic.

Erasmus începe pe 1 octombrie şi se încheie pe 30 septembrie, iar fiecare student are şansa de a beneficia într-un ciclu de licenţă, master sau doctorat de o mobilitate de studiu şi una de practică, adică de maximum 12 luni. Singura restricţie este pentru studenţii de anul I, care au posibilitatea să plece cu Erasmus doar din vară, în mobilităţi de practică, iar de studiu, abia din anul al II-lea. În ceea ce priveşte finanţarea, studenţii primesc o bursă lunară de 700 de euro pentru mobilităţile de practică, iar pentru cele de studiu, 500 de euro. De asemenea, dacă cei care pleacă sunt bursieri ai TUIAŞI, aceştia vor beneficia şi de cuantumul bursei din ţară pe perioada plecării. La conferinţă a luat parte şi Binh Thi Tah Ngo, o studentă din Vietnam care a vorbit despre experienţa sa la TUIAŞI. Studenta a susţinut şi o scurtă prezentare despre particularităţile ţării sale şi a răspuns la întrebările din sală. De asemenea, Chok Men Fei, din Malaezia, a prezentat şi ea impresiile despre România, despre oamenii întâlniţi aici, dar şi despre oportunităţile de studiu.

 

Cu ocazia întâlnirii de joi, au fost acordate şi premiile pentru studenţii care au participat la competiţia de fotografie „Rock - on TUIAŞI - Erasmus^. Experienţa mea de neuitat“. La categoria Studenţi Erasmus Outgoing - premiul I a fost luat de Mădălina Băghiceanu, premiul al II-lea, Mihaela Sîrbu, premiul al III-lea, Gheorghiţă Chirilă, iar premiul „Experienţe Internaţionale“  a fost acordat studentei Rita- Cristina Pişta. La categoria Studenţi Erasmus Incoming, premiul I l-a luat Antonio Marelli, premiul al II-lea - Giuseppe Cusumano, iar premiul al III-lea - Chiranjib Patra. Fotografiile sunt expuse pe holul rectoratului.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.