Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Prezentări de companii, oportunități de angajare și concursuri naționale cu premii, la a X-a ediție a „Zilelor Studentului Electronist” (P)

GALERIE
Afis_ZSE_2023_FINAL
  • Afis_ZSE_2023_FINAL
- +

Liga Studenților Electroniști din Iași (LSETC) din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează proiectul academic „Zilele Studentului Electronist” (ZSE). Evenimentul, ajuns la a X-a sa ediție, se va desfășura în perioada 27 martie – 8 aprilie 2023, atât în format fizic, cât și în mediul online.

 

 

 

„Proiectul facilitează anual interacțiunea studenților dornici să afle informații privind viitorul acestora cu reprezentanții companiilor din domeniul tehnic, fiind organizat cu sprijinul facultății. De altfel, evenimentul își propune și să atragă elevi de liceu din județul Iași spre a deveni studenți în cadrul facultății noastre. Evenimentul cuprinde: prezentări de companii, workshopuri și teste tehnice, două concursuri naționale, standuri de prezentare, manifestarea «Student pentru o zi» și Gala Anuală a Electroniștilor”, a declarat George Jitaru, președinte al LSETC.

Pe parcursul celor 12 zile, studenții vor asista la prezentările online ale companiilor de profil tehnic, vor interacționa cu reprezentații acestora și vor afla detalii despre programe de vară, internshipuri și oportunități pentru angajare. De asemenea, firmele vor avea ocazia să testeze cunoștințele tinerilor prin intermediul workshopurilor și a testelor tehnice susținute, pregătindu-i totodată pentru posibile interviuri.

În cadrul „Zilelor Studentului Electronist” vor avea loc și două competiții importante și cu tradiție: Concursul Național „Circuite Electronice și Aplicații” Laurențiu Turic și Concursul Național „PCB-Proiectare, Testare și Verificare”. Conform organizatorilor, prima competiție se adresează studenților de anul I care doresc să își testeze cunoștințele în electronică acumulate în primul an de studiu. În același timp, Concursul Național „PCB-Proiectare, Testare și Verificare” este dedicat studenților din ani mai mari (II, III, IV și master) și are scopul de a testa abilitățile acestora în domeniul modulelor electronice. Și anul acesta companiile partenere ale evenimentului vor premia câștigătorii concursurilor, studenți care vor intra și în atenția viitorilor angajatori prin performanțele demonstrate.

În prima zi a ZSE, luni, 27 martie, evenimentul debutează cu o zi de standuri, organizată în Sala Pașilor Pierduți. La această manifestare, reprezentații firmelor partenere proiectului oferă ocazia studenților de a-i cunoaște și de a adresa cât mai multe întrebări privind o posibilă colaborare pe viitor.

Programul ,,Student pentru o zi”, din 3 – 4 aprilie, se adresează elevilor din ani terminali de la diverse licee din Iași, care pot experimenta ce înseamnă o zi din viața unui student electronist. Aceștia vor lua parte fizic la orele desfășurate de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, având astfel oportunitatea de a-și crea o imagine de ansamblu asupra programei studiate și a vieții de student.

„Gala Anuală a Electroniștilor, aflată la a V-a sa ediție, încheie evenimentul «Zilele Studentului Electronist» și constituie o încununare a tuturor activităților desfășurate pe parcursul acestuia. Astfel, într-un cadru festiv, are loc premierea câștigătorilor concursurilor și a partenerilor ce ne-au fost alături, reunind totodată studenții facultății, cadrele didactice și membrii Alumni ai Ligii Studenților Electroniști din Iași”, a mai punctat George Jitaru.

Mai multe detalii și programul complet se regăsesc pe site-ul dedicat „Zilelor Studentului Electronist”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri