Pria Urban Innovation & E-Mobility Conference, energized by ENGIE Romania, are loc în 15 aprilie 2021, online de la 11.00
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Pria Urban Innovation & E-Mobility Conference, energized by ENGIE Romania, are loc în 15 aprilie 2021, online de la 11.00

GALERIE
pria Urban Innovation 900x600
 • pria Urban Innovation 900x600
- +

PRIA Urban Innovation & E-Mobility Conference un eveniment national organizat de PRIAevents, cu energie oferită de ENGIE Romaniaeste o platformă importantă pentru discuții aprofundate între administrațiile locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, specialiști în urbanism, tehnologie și servicii la nivel național și internațional, dar și lideri ai comunității. Ei vor evidenția aspecte legate de cercetare și vor da exemple de proiecte care ajută la crearea unor comunități urbane mai rezistente, durabile și sănătoase, la transformarea orașelor în orașe ale viitorului, inovatoare.

Conferința PRIA Urban Innovation & E-Mobility va avea loc online atât pe Facebook PRIAevents cât și pe o platformă online pentru evenimente și va reuni atât companii, dar și lideri la nivel  central si local, reprezentanți ai societății civile și mass media din orașe precum: București, Cluj, Iași, Sibiu, Brașov, Oradea, Buzău, Timișoara și nu numai, toate aflate în continuă dezvoltare și care au acordat sau vor acorda o importanță deosebită proiectelor care imbunătățesc orașul și viața de afaceri și socială a acestuia.

Evenimentul se va concentra asupra punctelor de discuție importante pentru mediul urban - mobilitate, energie, tehnologie, mediu, construc&real estate și infrastructură.

Zonele urbane sunt în creștere și în schimbare în fiecare an, așa că trebuie să fim gata să îmbrățișăm viitorul pe măsură ce creștem și ne schimbăm. Prin urmare, dezbaterile din cadrul PRIA Innovation & Urban Mobility Conference vor reflecta ceea ce este nevoie pentru a dezvolta orașe puternice pentru viitor. De asemenea, vom sublinia puncte care vor conduce la activități urbane de succes și vom oferi oportunități de a construi parteneriate de colaborare, de a explora problemele urbane în curs de dezvoltare, de a descoperi tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea urbană. Toate acestea duc la o viață mai sănătoasă și vor economisi timp și bani pentru companii, iar pentru cetățeni acest lucru va însemna un oraș mai organizat, mai simplu de locuit.

Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi:

 • Parteneriatul public-privat - soluții locale, parteneriate strategice, care conduc la durabilitate și dezvoltare economică
 • Reducerea poluării și promovarea planificării transportului, a sănătății publice, a educației, a mediului, a dezvoltării energiei regenerabile;
 • Reorganizarea mobilității urbane durabile a întregului sistem prin care operăm, concentrându-se pe protecția mediului, reducerea consumului de energie convențională, reducerea poluării și promovarea surselor de energie verde;
 • Inovațiile tehnologice în domeniul protecției mediului Folosirea tehnologiei pentru a ajuta orașele să funcționeze mai bine
 • Cum ar trebui să construim clădiri inteligente și verzi? Investiția în mobilitate este cheia viitorului nostru urban? Orașe fără carbon - infrastructură pentru biciclete, infrastructură și facilități pentru mașini electrice; Contextul actual și oportunitățile de colaborare intersectorială pentru promovarea e-mobilității în România;
 • Identificarea oportunităților de infrastructură ecologică pentru creșterea spațiului verde într-o comunitate foarte urbanizată, îmbunătățirea calității aerului, reducerea efectului insulelor de căldură urbane și creșterea biodiversității mediului;       
 • Digitalizarea economiei circulare și impactul pentru orașele viitorului;
 • Cum putem integra surse variabile de energie regenerabilă în sistemul electric? Creșterea eficienței energetice. Cum se dezvoltă rețeaua inteligentă?
 • Impactul tehnologiei în dezvoltarea rețelelor electrice către rețelele inteligente, microgrile și consumatorul activ?

Un spatiu destul de important va fi alocat sectoarelor: energetic, real estate și  constructii, transport și logistica, dar și sectorului de mediu.

Parteneri ai evenimentului sunt  ASRO, TREC Cluster, Transilvania IT Cluster, Euronest ICT Cluster, , Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Asociația Femeilor de Afaceri Cluj (AFA), Camera de Comerț si Industrie Româno-Olandeză, Camera de Comerț și Industrie Cluj, Camera de Comerț si Industrie Româno-Britanică, Camera de Comerț și Industrie România-Israel, Clubul Francofon de Afaceri din Cluj,  Liga Întreprinzătorului Român, Cogen România, Romanian Institute for Energy Development Studies (IRE) și EFdeN.

Partenerii media ai conferinței sunt Agerpres, Monitorul de Cluj, ZiuadeCj.ro, Transilvania Business, Tion, Ziarul de Iași, Energetica, Energy Center, Tehnica Instalațiilor, InfoEst, InstallNews.ro, Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal, Energetica, Proidea și eBuild.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Urban Innovation & E-Mobility şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-urban-innovatione-mobility-2021/.

Participați la conferința Pria Urban Innovation & E-Mobility pentru a analiza noutățile și provocările orașelor viitorului, studiile de caz și exemplele relevante. Totodată, faceți cunoștință cu cei mai importanți vorbitori: reprezentanți ai autorităților și directori de top din domeniul energiei, construcțiilor și proprietarilor de clădiri, IT&C, mediului, inovației, transportului și logisticii și mass-mediei.

Despre ENGIE

ENGIE este un grup mondial, activ în domeniile energiei și serviciilor cu emisii reduse de carbon. Alături de cei 170.000 de angajați, de clienți, parteneri și părți interesate, grupul ENGIE s-a angajat să accelereze tranziția către o economie cu impact neutru în ceea ce privește emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie și soluții prietenoase cu mediul înconjurător.

Principala filială a grupului în România, ENGIE Romania, activează în următoarele sectoare cheie: distribuţie, înmagazinare și furnizare de gaze naturale, furnizare şi producţie de energie electrică din surse regenerabile, servicii energetice și de facility management, inginerie și consultanţă pentru proiecte de energie și infrastructură, soluţii smart prin sisteme inteligente de gestionare a energiei pentru comunităţi urbane.

ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi au 4.000 de angajaţi. ENGIE Romania operează în prezent 110 MW de energie regenerabilă în capacități eoliene și fotovoltaice. Compania deţine două parcuri eoliene, cu o capacitate instalată de  Î100 MW, aflate în județele Brăila și Galați, și un parc fotovoltaic, compus din două ferme, cu o capacitate instalată totală de 9,3 MW, în județul Harghita.

Ambiția ENGIE este de a fi lider în tranziția către o economie cu un impact neutru asupra mediului înconjurător, o tendinţa globală caracterizată prin dezvoltarea de energie curată, reducerea consumului de energie ca urmare a implementării măsurilor de eficientă energetică și a digitalizarii informațiilor. În acest scop, ENGIE dezvoltă soluții integrate, inteligente, eficiente energetic pentru clienții săi.

Despre PRIAevents

Conferințele PRIAevents aduc întotdeauna în atenție cele mai importante și actuale probleme de dezbatere din fiecare domeniu de afaceri și beneficiază de un număr mare de participanți și reprezentanți ai mass-media. Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea de evenimente de afaceri premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea de evenimente de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și este lider în conferințe online și hibrid în România și Republica Moldova.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.