Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Prietena soţiei premierului, favorită să preia Transporturile

GALERIE
ramona_manescu_transporturiRares-S-Manescu-PNLdaciana_sarbu and Ponta
  • ramona_manescu_transporturi
  • Rares-S-Manescu-PNL
  • daciana_sarbu and Ponta
- +

PNL a propus pentru ministerul Transporturilor pe deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu. Premierul a anunţat imediat că este deacord cu nominalizarea Ramonei Mănescu. Europarlamentarul a afirmat la un post TV că este prietenă cu soţia lui Victor Ponta.

 

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt nominalizările pe care PNL le va înainta premierului Victor Ponta pentru a prelua portofoliul Transporturilor a anunţat, ieri, preşedintele PNL Crin Antonescu. Preşedintele PNL a precizat că votul în BPN al partidului asupra acestei soluţii a fost unanim. "Partidul a votat în unanimitate, în consens, aceste două variante. Le voi înainta premierului, care le va înainta, probabil astăzi, preşedintelui spre învestire", a spus Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens. Ramona Mănescu este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007 şi are 40 de ani. Este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegațiile Parlamentului Eurpean pentru relațiile cu Peninsula Arabică și Japonia. Mănescu este embră a Partidului Național Liberal din anul 1990. Ea a declarat că este prietenă cu soţia premierului Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sârbu. Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareş Mănescu, primarul sectorului 6 din Bucureşti.
 
Săpunaru, "candidat" la DNA
 
Presa a relatat, pe de altă parte, după anunţul privid nominalizarea lui Săpunaru, că firma Europroiect SRL, care îi aparţine, face obiectul unei cercetări a DNA. La rândul său Săpunaru a declarat, sâmbătă, că nu mai are “nicio legătură” cu firma Europroiect SRL şi că, din 1997, când a fost numit şef al Vămilor nu a mai fost implicat în activitatea de management a acesteia.  Deputatul PNL a precizat că cercetarea pe care o face DNA asupra acestei firme "vizează direct administratorul firmei, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut". Săpunaru a mai afirmat ieri că a mai asistat niciodată la un aşa linşaj mediatic de când este el prezent în viaţa publică.
 

Liberalii se luptă cu PSD
 
Reuniunea conducerii PNL de ieri nu a fost conturată în jurul nominalizării la Transporturi, cum era de aşteptat, ci pe relaţia cu PSD şi pe funcţionarea în continuare a USL, liberalii solicitând explicit ca social-democraţii să facă front comun împotriva instituţiilor "partizane" ANI şi DNA. O declaraţie în acest sens, nevoalată, a fost făcută chiar de liderul liberalilor, Crin Antonescu, în conferinţa de presă susţinută imediat după reuniunea BPN al PNL. Liderul liberal şi-a început expozeul precizând că dezbaterea de ieri a conturat, spre satisfacţia sa, o ordine de zi veritabilă pentru discuţiile mai largi care vor avea loc la sfârşitul lunii, săptămâna viitoare, la Mamaia, unde vor fi şi grupuri parlamentare, şi BPN, şi Delegaţia Permanetă. "Este o agendă, o ordine de zi cu teme majore legate de guvernarea României, de funcţionarea USL, de o sumedenie de alte teme, provocări, întrebări sau probleme din societatea politică românească la care trebuie să dăm răspuns şi vom da răspuns. Le vom discuta şi cu partenerii de guvernare, care vor fi, înţeleg, aşa cum s-a conturat programul, şi ei prezenţi şi vom avea reuniuni comune în cadru cât mai larg", a spus Antonescu. Liderul PNL a spus, textual, că PNL are mari probleme cu ANI şi cu DNA, el sugerând că această stare de fapt s-ar datora faptului că el, ca preşedinte al PNL, şi PNL nu coabitează cu Traian Băsescu şi cu "regimul său", aşa cum o face PSD.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri