COMUNICAT DE PRESA

Prietenie franco-română la Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’ din Iași

sâmbătă, 11 mai 2019, 13:23
2 MIN
 Prietenie  franco-română la Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’ din Iași

În perioada 10 – 17 mai 2019,  Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’ din Iași este gazda unui grup de 24 de elevi și 4 profesori de la Liceul Sévigné din orașul Cesson- Sévigné, Rennes din Franța. Evenimentul  se desfășoară în cadrul proiectului „Hermes”, a cărui inițiatoare este  profesoara  Ștefania Iliescu de la liceul francez menționat, fostă absolventă a Colegiului „Racoviță. 

Parteneriatul a început în septembrie 2017, iar în anul școlar 2017-2018 elevii români și cei francezi au colaborat la elaborarea  unor materiale digitale pe diferite teme, acestea fiind reunite într-un site al proiectului, care a permis schimbul reciproc de valori și intercunoașterea. În septembrie 2018, a avut loc vizita grupului de la „Racoviță” în Franța, prilej pentru elevii și profesorii români de a înțelege viziunea partenerilor francezi asupra educației și de a cunoaște o parte din trecutul și din prezentul Bretaniei.

În săptămâna 10 – 17 mai, partenerii francezi vor participa la activitățile propuse de elevii români și de coordonatorii proiectului, profesorii Emanuela Cerchez și Marinel Șerban. Acestea cuprind un tur al  Colegiului „Racoviță”, activități didactice și educative pe diferite teme, un concert susținut de elevii racovițiști, vizită la Primărie și la alte obiective turistice ale Iașului, cu prilejul unui tur al orașului. De asemenea, elevii implicați în proiect și profesorii coordonatori vor face o excursie de două zile în Bucovina, care se dorește a fi o incursiune în România tradițională.

Toate activitățile de la această ediție a proiectului „Hermes” vor urmări schimbul cultural reciproc realizat în mod direct, cu scopul principal de a-i face pe adolescenții participanți să-și descopere autenticitatea vârstei în cadrul aceleiași generații, dar și să înțeleagă în ce constă specificul locurilor natale în diversitatea spațiului european.

Director, Prof. Mihaela Gotcu

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii