Prim pas: reinstalarea limitatoarelor de viteză la trecerile de pietoni din Valea Lupului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Prim pas: reinstalarea limitatoarelor de viteză la trecerile de pietoni din Valea Lupului

GALERIE
discutie prefectura
  • discutie prefectura
- +

Astăzi a avut loc o primă întâlnire dedicată găsirii de soluții pentru ca traficul pietonal în zona limitrofă drumului național din comuna Valea Lupului să se desfășoare în siguranță.

Discuțiile s-au purtat cu toate instituțiile responsabile, dar și cu reprezentanți ai cetățenilor din zonă, cei mai avizați să se pronunțe cu privire la siguranța traficului pietonal. Împreună cu participanții la discuții, s-au stabilit termene pentru soluționarea problemei traversării de către pietoni a drumului național.

În cursul săptămânii viitoare, Direcția Regională Drumuri și Poduri va reinstala limitatoarele de viteză la trecerile de pietoni existente.

Prin directorul tehnic al Primăriei Iași, Dumitru Tomorug, municipalitatea s-a angajat să amenajeze o trecere de pietoni semaforizată în zona Popasului Păcurari, la intersecția cu strada Prof. Ioan Petru Culianu, investiția fiind deja bugetată pentru acest an. Dacă licitația organizată de Primărie nu va fi contestată, lucrarea s-ar putea finaliza în termen de maxim trei luni.

SC Antibiotice SA se află într-un stadiu avansat în demersurile pentru amenajarea unui sens giratoriu în apropierea actualului punct de întoarcere de la Poarta 2, documentațiile necesare pentru avizele cerute prin certificatul de urbanism fiind în curs de realizare.

În următoarele două săptămâni, primăria comunei Valea Lupului urmează să primească avizul privitor la proiectul propriu de amenajare a patru pasarele pietonale care să traverseze drumul național. Dacă avizul va fi favorabil, lucrarea, evaluată la 2,7 milioane lei, se va finanța prin Programul Național de Dezvoltare Locală inițiat de Ministerul Dezvoltării. Primarul Dumitru Mihăiluc a precizat că în cazul unui aviz negativ, comuna va iniția un proiect multianual pentru construirea pasarelelor. În oricare din variante, în cursul acestui an va fi realizat studiul de oportunitate și vor fi obținute avizele necesare, iar anul viitor vor începe lucrările pentru cel puțin o astfel de pasarelă.

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.