anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Eveniment

Prima caravană medicală Providenţa, la Andrieşeni

GALERIE
rsz_dr_gazzi-1rsz_dr_lucarsz_dr_nechitarsz_preoti
 • rsz_dr_gazzi-1
 • rsz_dr_luca
 • rsz_dr_nechita
 • rsz_preoti
- +

Spitalul Providenţa a dat vineri startul unui nou proiect: “Caravana medicală Providenţa”. În ziua prăznuirii Sfântului Spiridon, aşadar, o echipă formată din asistenţi, medici şi preoţi au mers la Andrieşeni, o zonă defavorizată şi greu accesibilă, pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală şi care până acum nu au reuşit să ajungă la spital.

Ziua a început cu preleverarea probelor de sânge pentru efectuarea analizelor de laborator, recoltarea fiind realizată de către asistenţii medicali Dănuţ Scânteie şi Camelia Nechita.Timp de câteva ore, apoi, au fost acordate consultaţii oftalmologice de către dr. Adina Nechita, consultaţii de Medicină Internă de către dr. Eugen Gazzi şi au fost realizate ecografii de către dr. Flavia Luca.

Aproximativ 40 de persoane, dintre care un sfert neasigurate, au beneficiat de noul proiect al Spitalului Providenţa, pacienţii considerând acţiunea drept un mare ajutor. “Eu nu am posibilitate să vin la Iaşi, am copii mici, nu am bani, este foarte bine că aţi venit astăzi aici”, a spus o pacientă. Multe dintre persoanele care au fost evaluate nu beneficiaseră până acum nici de investigaţiile uzuale. “Nu am făcut niciodată o analiză din aceasta, electrocardiogramă, şi am venit acum, pentru că am o lună de când mă tot înţeapă inima”, a precizat o altă pacientă.

“Consider că sunt necesare acţiunile de acest fel, pentru că pacientul poate beneficia de un pachet cumulat de servicii medicale, iar aceste caravane organizate îl mobilizează să se prezinte la medic. Oamenii sunt determinaţi, în acest fel, să vină şi îşi pot îmbunătăţi şi relaţia cu medicul de familie, ca urmare a recomandărilor noastre, se prezintă mai des”, a explicat dr. Eugen Gazzi, medic specialist Medicină Internă în cadrul Spitalului Providenţa.

Surpiza din cadrul caravanei a fost însă diagnosticarea unei sarcini. O femeie în vârstă de 36 de ani a aflat, în urma ecografiei realizate, că va fi din nou mamă. “Eu am venit pentru că simţeam că mă doare burta şi am văzut că este ceva schimbat, dar nu mă aşteptam să fiu însărcinată, ultimul copil l-am născut acum 7 ani şi de atunci nu am mai rămas însărcinată. I-am spus acum şi soţului, este şi el bucuros”, a mărturisit pacienta.

Persoanele care au necesitat investigaţii amănunţite sau intervenţii chirurgicale au fost sfătuite să vină la spital, pentru a fi  internate.

Prima caravană medicală din cadrul acestui proiect a fost realizată cu sprijinul medicilor de familie din comună şi a preotului Radu Alexandru Pavel. “Fiecare dintre noi purtăm câte o boală. Am fost creaţi de Dumnezeu “după chipul Său”, (Facere, 1,27) dar prin păcatele noastre trupurile noastre care ar fi trebuit să fie “temple ale Duhului Sfânt” (1 Corinteni 6,9) sunt, pe măsura curgerii anilor, tot mai stricăcioase. Biserica ne învaţă că fiecare dintre noi are, însă, o şansă de îndreptare. Postul, rugăciunea, viaţa cumpătată, liniştea sufletului sunt, alături de leacurile pe care ni le prescriu doctorii, căi de vindecare. Astfel, prin împreuna lucrare a preoţilor şi a doctorilor, putem vindeca trupul şi sufletul”, a menţionat pr. Radu Alexandru Pavel, preot paroh în satul Glăvăneşti, comuna Andrieşeni.

Spitalul Providenţa va continua seria caravenelor medicale pe tot parcursul anului 2015, într-o bună colaborare cu Protopopiatele, căutând, în acest fel, să ofere aproapelui un echilibru trupesc şi sufletesc.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X