Prima conferință ACVO a stat sub semnul dialogului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima conferință ACVO a stat sub semnul dialogului

Liceenii au primit răspunsuri la întrebările despre emoții, încredere și echilibru

GALERIE
foto conferinta Inteligenta emotionala
  • foto conferinta Inteligenta emotionala
- +

Cu o temă de importanță covârșitoare – inteligența emoțională, cu un speaker experimentat – psiholog dr. Diana Teodorescu, și cu participanți deschiși și iscoditori, prima conferință ACVO a căpătat dinamica unui adevărat workshop, construit în jurul nevoilor de informare și înțelegere ale tinerilor prezenți. Întâlnirea a avut loc pe 20 noiembrie și a reunit liceeni cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, de la mai multe licee din Iași.

Tulburătoare, revelatoare, utilă, interesantă – așa a fost catalogată de către participanți prima întâlnire din seria Conferințelor ACVO. Mai ales pentru că prezentarea a pus într-o lumină nouă situații și comportamente obișnuite, cunoscute fiecăruia dintre noi, explicându-le prin prisma resorturilor emoționale și făcându-le astfel mult mai ușor de înțeles și de gestionat. Cu exemple concrete și sugestive, arătând atât erori uzuale de comunicare și atitudine, cât și soluțiile prin care acestea pot fi evitate, prelegerea a devenit astfel un soi de oglindă în care fiecare participant să se poată privi, să regăsească reacții sau atitudini proprii, iar în final să descopere de ce și de unde să înceapă schimbarea în bine.

Așa cum e firesc într-o conferință despre inteligența emoțională, s-a vorbit despre felul în care emoțiile ne dictează acțiunile, deciziile și evoluția, sau despre cât de important este să le identificăm, acceptăm și exprimăm. Au fost de asemenea prezentate cele cinci categorii de nevoi emoționale, descrise drept „ceșcuțele” pe care se sprijină echilibrul și puterea fiecăruia dintre noi.

La final, pe baza unui chestionar individual, participanții și-au evaluat stilul emoțional propriu, aflând care le sunt atuurile sau ce au de antrenat pentru a se simți mai bine în propria piele ori față de cei din jur.

Sigur, o întâlnire de numai 2 ore nu poate să epuizeze sau să acopere vasta tematică a inteligenței emoționale. Cum subiectul rămâne unul de mare interes, iar întrebările și nevoile adolescenților sunt numeroase, concluzia primei conferințe ACVO a fost că tema va fi reluată în ediții viitoare, cu noi informații și îndrumări utile pentru tinerii participanți.

Conferințele ACVO sunt conferințe interactive gratuite, cu acces liber, destinate elevilor din ciclul liceal. Evenimentele din acest proiect educațional lansat de către Asociația ACVO vor avea loc lunar, speakerii invitați să ofere îndrumare și răspunsuri la preocupările adolescenților fiind specialiști, personalități și celebrități din cele mai diverse domenii. Conferințele ACVO vor aborda subiecte din psihologie, comunicare, arte vizuale și creative, medicină și nutriție, sport și frumusețe, vor introduce elemente de educație financiară, de business și juridică, educație civică și politică, vor include teme motivaționale și povești de viață.

Pentru informații, rezervări de loc, înscrieri ca voluntari sau propuneri de teme și speakeri, liceenii pot intra în contact direct cu Asociația ACVO prin pagina de Facebook sau la adresa contact@acvo.ro.

Despre Asociația ACVO

Asociația ACVO a fost înființată în 2018 de ApaVital SA pentru a derula programe și proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare comunitară, cu accent pe educație, ecologie, dezvoltare urbană, caritate. O parte însemnată a proiectelor va fi canalizată în beneficiul adolescenților și va fi dezvoltată împreună cu ei, prin intermediul unei organizației de tineret proprii. Elevii de liceu se pot înscrie în organizație sau ca voluntari pentru proiectele asociației. Informații și înscrieri la contact@acvo.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Alexandru LĂZESCU

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Poate că etichetele ideologice nu sunt astăzi considerate importante, dar ele ar putea deveni în viitor pe măsură ce curentul progresist în ascensiune va dori să promoveze politici radicale de transformare a societăţii.

Filmuletul zilei

opinii

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

L-am ucis pe Paco!

Dana ȚABREA

L-am ucis pe Paco!

L-am ucis pe Paco! de Joaquim Bundó este cel mai recent spectacol de microteatru de la Avangardia, dintr-o serie de minispectacole de aproximativ douăzeci de minute, concepute la graniţa dintre film şi teatru, pentru oamenii în permanentă mişcare, fără prea mult timp liber, al căror timp costă bani şi care se relaxează puţin spre deloc, în secolul 21, secolul de dincolo de secolul vitezei. Ca estetică, este propusă comedia neagră şi se glisează spre incredibil, cu mijloacele actoriceşti ale credibilului, verosimilului.

Iohannis la Radio România Actualităţi

Michael ASTNER

Iohannis la Radio România Actualităţi

La ţară, cât stau în casă (şi stau tot mai mult, că, de, vremea, ziua tot mai scurtă...), merge radioul. Invariabil pe Radio România Actualităţi. Unde în câteva rânduri deja m-a surprins următoarea formulare: La cutare oră, preşedintele Klaus Iohannis va ţine o conferinţă de presă „pe care Radio România Actualităţi intenţionează s-o transmită”...

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.