Prima conferință ACVO a stat sub semnul dialogului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima conferință ACVO a stat sub semnul dialogului

Liceenii au primit răspunsuri la întrebările despre emoții, încredere și echilibru

GALERIE
foto conferinta Inteligenta emotionala
  • foto conferinta Inteligenta emotionala
- +

Cu o temă de importanță covârșitoare – inteligența emoțională, cu un speaker experimentat – psiholog dr. Diana Teodorescu, și cu participanți deschiși și iscoditori, prima conferință ACVO a căpătat dinamica unui adevărat workshop, construit în jurul nevoilor de informare și înțelegere ale tinerilor prezenți. Întâlnirea a avut loc pe 20 noiembrie și a reunit liceeni cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, de la mai multe licee din Iași.

Tulburătoare, revelatoare, utilă, interesantă – așa a fost catalogată de către participanți prima întâlnire din seria Conferințelor ACVO. Mai ales pentru că prezentarea a pus într-o lumină nouă situații și comportamente obișnuite, cunoscute fiecăruia dintre noi, explicându-le prin prisma resorturilor emoționale și făcându-le astfel mult mai ușor de înțeles și de gestionat. Cu exemple concrete și sugestive, arătând atât erori uzuale de comunicare și atitudine, cât și soluțiile prin care acestea pot fi evitate, prelegerea a devenit astfel un soi de oglindă în care fiecare participant să se poată privi, să regăsească reacții sau atitudini proprii, iar în final să descopere de ce și de unde să înceapă schimbarea în bine.

Așa cum e firesc într-o conferință despre inteligența emoțională, s-a vorbit despre felul în care emoțiile ne dictează acțiunile, deciziile și evoluția, sau despre cât de important este să le identificăm, acceptăm și exprimăm. Au fost de asemenea prezentate cele cinci categorii de nevoi emoționale, descrise drept „ceșcuțele” pe care se sprijină echilibrul și puterea fiecăruia dintre noi.

La final, pe baza unui chestionar individual, participanții și-au evaluat stilul emoțional propriu, aflând care le sunt atuurile sau ce au de antrenat pentru a se simți mai bine în propria piele ori față de cei din jur.

Sigur, o întâlnire de numai 2 ore nu poate să epuizeze sau să acopere vasta tematică a inteligenței emoționale. Cum subiectul rămâne unul de mare interes, iar întrebările și nevoile adolescenților sunt numeroase, concluzia primei conferințe ACVO a fost că tema va fi reluată în ediții viitoare, cu noi informații și îndrumări utile pentru tinerii participanți.

Conferințele ACVO sunt conferințe interactive gratuite, cu acces liber, destinate elevilor din ciclul liceal. Evenimentele din acest proiect educațional lansat de către Asociația ACVO vor avea loc lunar, speakerii invitați să ofere îndrumare și răspunsuri la preocupările adolescenților fiind specialiști, personalități și celebrități din cele mai diverse domenii. Conferințele ACVO vor aborda subiecte din psihologie, comunicare, arte vizuale și creative, medicină și nutriție, sport și frumusețe, vor introduce elemente de educație financiară, de business și juridică, educație civică și politică, vor include teme motivaționale și povești de viață.

Pentru informații, rezervări de loc, înscrieri ca voluntari sau propuneri de teme și speakeri, liceenii pot intra în contact direct cu Asociația ACVO prin pagina de Facebook sau la adresa contact@acvo.ro.

Despre Asociația ACVO

Asociația ACVO a fost înființată în 2018 de ApaVital SA pentru a derula programe și proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare comunitară, cu accent pe educație, ecologie, dezvoltare urbană, caritate. O parte însemnată a proiectelor va fi canalizată în beneficiul adolescenților și va fi dezvoltată împreună cu ei, prin intermediul unei organizației de tineret proprii. Elevii de liceu se pot înscrie în organizație sau ca voluntari pentru proiectele asociației. Informații și înscrieri la contact@acvo.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.