Prima ediție a concursului județean „Laptele - magia vieții"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima ediție a concursului județean „Laptele - magia vieții"

GALERIE
colegiul racovita
  • colegiul racovita
- +

Marți, 24 aprilie, 2018 Inspectorul Școlar Județean Iași, în colaborare cu Consiliul Județean și APIA, a desfășurat prima ediție a concursului județean „Laptele - magia vieții", activitate ce se înscrie în seria măsurilor educative din cadrul Programului pentru școli din România de încurajare a consumului de lapte și produse lactate în școli.

Concursul a adunat în cele cinci centre, organizate la Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Național „C. Negruzzi”, Palatul Copiilor, Colegiul Național și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, aproape 1000 de elevi participanți din 110 școli gimnaziale, primare și grădinițe din mediul rural și urban și a constituit un bun prilej de formare a unor deprinderi și atitudini pozitive pentru un stil de viață sănătos la elevi printr-o alimentaţie corectă şi, în special, prin consumul de lapte și produse lactate, precum și de valorificare a abilităților practice și stimulare a creativității.

Fiecare unitate școlară a înscris în concurs, pe fiecare ciclu de învățământ, un echipaj format din patru elevi. Echipajele de elevi au pregătit rețete pe bază de lapte, din cele mai variate, cu scopul de a promova consumul de produse lactate. Modul de prezentare a produselor a fost foarte atractiv, fiecare echipaj personalizându-și  standul cât mai atractiv, corelat cu produsul promovat. Astfel, expunerea produselor realizate de elevi a fost un adevărat periplu culinar, copiii demonstrând că sunt adevărați maeștri în bucătărie, multe preparate rivalizând chiar cu a unor bucătari profesioniști. Copiii au pregătit atât preparate specifice perioadei pascale, cât și dulciuri sau aperitive, fiind valorificată tradiția românească în domeniu. Preșcolarii și elevii de gimnaziu și liceu au admirat și degustat numeroase preparate, de la cele „moderne” (Kinder – felie de lapte, Prăjitură inteligentă, Tort cu Ananas, Dulce de bucătărie, etc.) până la produsele noastre tradiționale (Cușma lui Guguță, Cașcaval, Chișleag, Caș, Poale în brâu, Papanași, Cornulețe cu rahat, Lapte cu tocmagi), căci la finalul concursului elevii au avut ocazia să guste din preparatele colegilor de la alte școli, să facă schimb de impresii și rețete.

Astfel, activitatea dedicată promovării consumului de lactate în rândul elevilor a avut un impact deosebit și a favorizat atât dezvoltarea creativității, prin realizarea produselor, cât și schimbul de bune practici dintre școlile județului Iași. Bucuria cu care au fost consumate la finalul competiției dovedește faptul că laptele este unul dintre alimentele de bază ale românilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.