anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Prima ediție a Târgului Internațional de Cariere în Inginerie - TICI-TUIASI

GALERIE
tuiasi
 • tuiasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) desfășoară primul târg de joburi din Iași organizat în întregime de către o universitate în perioada 9 - 10 noiembrie, în holul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

Conducerea universității dorește ca prima ediție a Târgului Internațional de Cariere în Inginerie - TUIASI (TICI - TUIASI) să atragă interesul celor mai importante firme ce activează în domeniile de specialitate în care cele 11 facultăți ale TUIASI formează absolvenți. Pe viitor, se dorește ca TICI-TUIASI să devină unul dintre brandurile universității în legătura cu mediul de afaceri ieșean, național și internațional.

„Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași a căutat dintotdeauna metode să apropie mai mult activitatea din sălile de curs cu ceea ce se întâmplă pe piața muncii. Acum, prin acest proiect, universitatea face același lucru pe care l-a făcut de la înființare - devine o punte de legătură între companii și studenți. Tinerii care sunt înmatriculați la una dintre cele 11 facultăți ale noastre vor avea șansa de a discuta cu reprezentanți ai companiilor de top pentru a înțelege ce se așteaptă de la ei în calitate de viitori angajați, în timp ce companiile au acces nemijlocit direct la studenți, fie ei de anul I sau în ultimul an de master, cu care să formeze legături pentru a putea încadra pe piața muncii viitoarea generație de ingineri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil cu relația cu studenții.

Târgul se va desfășura pe perioada a două zile, timp în care organizatorii, alături de voluntari ai Centrului de consiliere, orientare în carieră și incluziune socială al TUIASI, vor ghida sutele de studenți așteptați să participe către standurile companiilor expozante. Acolo, reprezentanți ai unor importante firme de profil le vor prezenta studenților ce înseamnă o carieră într-o companie importantă, dar și ce oportunități de internship și angajare există la finalul studiilor.

Pentru a veni în sprijinul studenților, organizatorii au dezvoltat o aplicație prin care tinerii să poată să-și realizeze prin câțiva pași rapizi un „CV la minut” pe care să-l tipărească în momentul în care se prezintă la târg, la punctul de informare al TICI-TUIASI. Tot acolo vor găsi o cabină foto unde vor putea realiza fotografii instant, astfel încât studenții și absolvenții universității să aibă un CV cu cele mai importante informații pe care să-l prezinte la discuțiile cu reprezentanții companiilor. În paralel, la Centrul de consiliere, orientare în carieră și incluziune socială al TUIASI se vor organiza workshopuri gratuite pentru realizarea unui CV după șabloane agreate la nivel internațional. Iar pentru studenții care se vor prezenta în ziua evenimentului fără să fi completat anterior formularul online, voluntari ai Centrului de consiliere îi vor ghida în completarea „CV-ului la minut” la unul dintre calculatoarele aflate la dispoziția lor la punctul de informare al TICI-TUIASI.

Vineri, 10 noiembrie, în cea de-a doua zi a târgului, va avea loc un panel de discuții cu tema „Cele patru lumi ale viitorului și noile competențe din domeniul tehnic în 2030”. Acesta se va desfășura în intervalul 13.00 - 14.00 în sala CH III, la etajul I al aceluiași corp de clădire aparținând Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului. La panel vor lua parte reprezentanți ai companiilor prezente la târg, cât și profesori și cercetători ai universității.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.