anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima Ediție CARITABILiS Festival - Festivalul Faptelor Bune!

GALERIE
  - +

  Pe 8 și 9 septembrie în Piațeta Patinoar de la Palas Iași a avut loc prima Ediție CARITABILiS Festival - Festivalul Faptelor Bune!

  Prima Ediție CARITABILiS Festival organizată de către Centrul Diecezan Caritas Iași a avut loc pe 8 și 9 septembrie în Piațeta Patinoar din cadrul Ansamblului Urbanistic Palas.

  CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI  acționează din anul 1990 în domeniul serviciilor sociale comunitare. Echipa Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare şi devotament nevoilor cu care se confruntă societatea prin educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

  Cu prilejul acestui eveniment, am sărbătorit și  Ziua Internațională a Carității de pe 5 septembrie, îmbinând armonios activitățile distractive cu bucuria de a face o faptă bună și a ne ajuta semenii.

  „Prima ediție a Festivalului CARITABILiS ne-a ajutat să aducem în atenția publicului ieșean nevoile cu care se confruntă copiii și vârstnicii asistatați în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași sub imboldul Zilei Internaționale a Carității .” - Maftei Anca, Director Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

  ACTIVITĂȚILE DERULATE ÎN CADRUL FESTIVALULUI AU FOST:

  ACTIVITAȚI CULINARE - MÂNCARE CU SUFLET

  Sâmbătă și Duminică de la 12.00 la 22.00

  Cheffa by Ciprian Feghiuș: burgers delicioși, tacos, steak și multe alte bunătăți

  Salad Box: meniu sănătos și gustos, salate variate, supe-creme, fresh-uri

  Soft & Grace: preparate  gătite cu multă savoare și ingeniozitate

  ACTIVITAȚI PENTRU TOATE VÂRSTELE

  Sâmbătă și Duminică de la 12.00 la 20.00

  Cortul Micii Bucătari: atelier de gătit pentru copii suținut de bucătarii Soft & Grace

  Cortul Științei: atelier „Micii Chimiști” susținut de Asociaţia Studenţilor Chimişti Ieşeni

  Cortul Copilăriei: face painting, forme din baloane pentru copii

  Cortul Artiștilor: ateliere de pictură pe ipsos, modelaj din plastilină, brățări din elastice

  Cortul Amintirilor: vânzare obiecte handmade create de copiii din centrul „Don Bosco”

  Cortul Sănătății: curs „Prim Ajutor”, monitorizarea sănătății

  PROGRAM ARTISTIC

  Seara Pop Blues - sâmbătă, 8 septembrie

  Petran Music School: voce și chitară

  Clubul de muzică Richard Oschanitzky: Sabina Străchinaru, Andreea Blezneag, Alexandra Moșoi, Bianca Dogariu

  Seara Populară - duminică, 9 septembrie

  Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților”: dansuri populare

  Iuliana & Anny Sescu: nai și voce

  CARITATE ÎN IAȘI

  Activități de strângere de fonduri: toate fondurile strânse în cadrul evenimentului (7500 lei) vor fi redirecționate către copiii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și pentru vârstnicii singuri din cadrul Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

  La fiecare cort cu activități au fost  urne pentru donații „Cutia cu fapte bune,  iar fiecare participant a susținut cauzele noastre după buna apreciere.

  „Ne-am bucurat pe deplin de aceste 2 zile de festival pline de voie bună, muzică, dans, delicatese culinare, activități educative și recreative pentru toată lumea. Ne-au fost alături persoane de toate vârstele ceea ce spune multe despre societatea noastră și le mulțumim tuturor celor care s-au aplecat asupra cauzei noastre cu empatie și dăruire.” - Mariana Ursan, Director Domeniu Copii, Tineri, Familii

  Aducem mulțumiri deosebite tuturor partenerilor noștri, sponsorilor, angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași, voluntarilor, participanților și tuturor susținătorilor care au încurajat și au promovat cauza noastră. Suntem recunoscători pentru tot ajutorul și implicarea ce au dus la realizarea acestui proiect de suflet. Deși vremea nu a fost în totalitate favorabilă, publicul ieșean ni s-a alăturat într-un număr mare. Împreună ne-am bucurat și am contribuit la înfăptuirea binelui  celor mai puțin norocoși.

  Partener Principal: United Business Center Iași

  Partener Cultural: Casa de Cultură a Studenților Iași

  Parteneri culinari : Cheffa by Ciprian Feghiuș, Salad Box, Soft & Grace

  Sponsori: Meat Concept Store, Mado Palas Iași, Carrefour Iasi

  Parteneri media: Radio Iași, TeleM, VivaFM, Ziarul de Iași, Evenimentul Zilei

  Mulțumim de asemenea pentru programul artistic (seara pop blues și seara populară):  Petran Music School, Clubul de muzică Richard Oschanitzky, Iuliana și Anny Sescu (nai și voce), Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” și Asociaţiei Studenţilor Chimişti Ieşeni pentru atelierul „Micii Chimiști”.

  Sperăm ca la edițiile viitoare să ni se alăture mai multe persoane fizice și juridice în sprijinirea și ajutorarea beneficiarilor noștri: copiii proveniți din familii defavorizate din din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și pentru vârstnicii singuri din cadrul Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

  Lucian DÎRDALA

  Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

  A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Centenar diplomatic (II)

  Florin CÎNTIC

  Centenar diplomatic (II)

  1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

  Ce va urma

  Radu PĂRPĂUȚĂ

  Ce va urma

  Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

  Suntem cum gândim

  Briscan ZARA

  Suntem cum gândim

  Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

  pulspulspuls

  Să râdem cu Peni Hill

  Să râdem cu Peni Hill

  Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

  Caricatura zilei

  Arheologi

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.