anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Prima licitaţie anulată din seria contractelor de extindere a reţelelor de apă şi de canalizare

GALERIE
apavital
 • apavital
- +

Procedura prevedea achiziţionarea unui întreg parc auto: 41 de autoutilitare cu diverse destinaţii.

Unul dintre cele patru contracte de achiziţii de echipamente necesare pentru derularea proiectului de extindere a reţelelor de furnizare a apei şi de canalizare în judeţ nu şi-a găsit câştigător.

Apavital a trebuit să anuleze procedura de licitaţie, după ce pentru două categorii de autoutilitare operaţionale a primit doar oferte neconforme, iar pentru a treia nu s-a arătat nimeni interesat.

Societatea alocase în acest scop 6,4 milioane de lei, cu clauză suspensivă însă, „în sensul că semnarea contractului este condiţionată de obţinerea aprobării Comisiei Europene a Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi în perioada 2014-2020, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Proiect din care derivă direct necesitatea lucrarile care fac obiectul prezentului contract”, preciza anunţul de licitaţie.

Era vizată achiziţia a patru autoutilitare operaţionale, grupate în trei categorii. În prima intrau 4 autoutilitare cu 7 locuri şi benă pentru transportul utilajelor şi 19 autovehicule similare, cu ladă pentru transportarea materialelor.

Al doilea lot includea 13 autoutilitare cu două locuri şi alte 4 pentru transportarea probelor prelevate de apă şi apă uzată. Ultimul lot se referea la o autoutilitară tip atelier mobil cu două compartimente (atelier cu dotări şi vestiarul pentru muncitori).

Proiectul de jumătate de miliard de euro derulat de Apavital este împărţit în 14 contracte de lucrări şi 4 de furnizare de echipamente. Două dintre acestea din urmă au fost atribuite, iar unul, cel mai scump dintre ele, 14,65 milioane de lei, se află în desfăşurare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.