Secretul „Puiului galben”: producătorii ieșeni explică pas cu pas metoda. „Nu e nimic nesănătos”. Ce spun autorităţile sanitare locale?
Scandalul “Puiului vopsit” a stârnit un val de reactii critice din partea marilor (...)
citeste totvineri, 29.03.2024
Benedicta Drobotă este absolventă a Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, promoția 2004. Imediat după absolvirea specializării Inginerie economică în agricultură a fost implicată în diferite proiecte de consultanță pentru investiții și cercetare în domeniul agriculturii digitale, iar în prezent coordonează prima afacere, cu ciocolată veritabilă din Iași.
”Am înființat anul acesta, în luna februarie, un atelier de ciocolată artizanală cu ajutorul proiectului Start-up Activator, în Iași. Afacerea am denumit-o după numele copiilor mei, Leonard și Miruna, cei care mă inspiră să aduc pe piață produse de calitate, ei fiind primii care le testează și de la care primesc ok-ul pentru a le introduce în producție”, a povestit Benedicta Drobotă.
Demersurile nu au fost tocmai ușoare, provocările fiind multiple, de la limitările programului de finanțare, birocrația excesivă, obținerea avizelor, la crearea unor produse de calitate la prețuri atrăgătoare, dar în același timp sustenabile pe termen lung. Ceea ce a motivat-o a fost dorința de a reuși și de a elimina prejudecata că în România nu se poate. ”Antreprenoriatul trebuie să fie accesibil tuturor și producția locală trebuie sa devină o prioritate pentru țara noastră”, a mai punctat antreprenorul ieșean.
Maestru al ciocolatei artizanale fără coloranți sau conservanți
Pe lângă mult studiu individual și documentare, Benedicta a urmat și un curs de ciocolatier. ”Avem mai multe sortimente de produse: tablete cu fructe liofilizate și alune caramelizate, praline cu creme proaspete de caramel, fructul pasiunii, mango, vin dar și trufe cu făină de migdale, miere și nucă. Adăugăm permanent sortimente noi de produse pentru a surprinde clienții cu gusturi și arome cât mai interesante. Folosim materie primă de cea mai bună calitate, proaspătă, fără coloranți sau conservanți, astfel încât termenul de valabilitate la sortimentele cu creme este de doar două săptămâni”.
Domeniul agro-alimentar este cheia dezvoltării în România
”Faptul că am ales specializarea Inginerie economică în agricultură m-a determinat să am o gândire atât tehnică cât și economică și acest lucru este foarte important când vrei să deschizi un business. Trebuie să creezi un produs de calitate care să poată fi acceptat de către piață, iar din punct de vedere economic, pentru a stabili un preț care să fie acceptat de către consumator și sustenabil pentru afacere în viitor. Micile afaceri de familie, în special în domeniul agro-alimentar sunt cheia dezvoltării economice a României și încurajez îndreptarea pașilor către acest domeniu pentru că sunt foarte multe oportunități și foarte multe satisfacții”, a mai spus Benedicta Drobotă, absolventă a USAMV Iași.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea
Virusul HIV a fost eliminat din celule, deocamdată, în laborator
Pacient de 22 de ani cu limfagiom chistic de mezocolon, operat cu succes la Arcadia
Ultimele calcule privind posibilitatea ca Iaşul să prindă un post de europarlamentar
“Extraordinara poveste a lui Peter Schlemhil” de Adelbert von Chamisso
Cum e să lucrezi într-o universitate (şi să participi la alegeri)
Ghici cine este blondina din acest tandem liberal indestructibil?
Publicitatea convenției matrimoniale și modificarea acesteia
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |