anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Prima modernizare a Spitalului de Copii. Azi se semnează un contract uriaş

GALERIE
spital
 • spital
- +

Consiliul Judeţean (CJ) va semna astăzi contractul de lucrări pentru modernizarea Spitalului de Copii „Sf. Ma­ria“. La licitaţie, valoarea a fost estimată la 90 milioane lei, banii fiind asiguraţi din fonduri europene. CJ va anunţa astăzi valoa­rea contractată şi constructo­rul care va realiza lucrările.

„Cea mai mare investiţie cu finanţare europeană din re­gi­une prevede lucrări de re­fa­cere a infrastructurii, izolare termică a faţadei, înlo­cuire a tâmplăriei, izolarea termică a planşeului peste subsolul neîncălzit, realiza­rea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operaţie şi cabinete medicale etc.“, a arătat preşe­dintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost lan­sată în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care contractul de finanţare europeană a fost semnat în octombrie 2017. Ter­menul de finalizare a proiectului este de 48 de luni de la începerea lucrărilor, ceea ce permite CJ, teoretic, să se încadreze în perioada maximă alocată exerciţiului bugetar european actual (2014 - 2020, cu termene de execuţie finale în 2023).

Spitalul „Sf. Maria“ are o capacitate de 652 paturi, iar suprafaţa construită a întregului ansamblu spitalicesc ajunge la aproape 4.400 mp. Unitatea a fost înfiinţată în anul 1970, după patru ani de lucrări la clădirea monobloc, care este compusă din trei corpuri.

„Realizat între anii 1966 - 1970, imobilul spitalului nu a beneficiat de reparaţii şi intervenţii privind calitatea finisajelor care să menţină unitatea la nivelul normelor şi standardelor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru acreditarea sa. Astfel, în afara unor reparaţii curente şi igienizări locale a saloanelor, sălilor de operaţii precum şi a diverse­lor alte spaţii nu au fost realizate lucrări concertate de reparaţii capitale a imobilului“, se arată în caietul de sarcini al documentaţiei pentru atribuirea contractului de execuţie.

În acelaşi act se mai arată că finisajele interioare şi exterioare sunt într-un grad mare de degradare. Valoarea totală a proiectului privind Spitalul „Sf. Maria“ ajunge la 121 milioane lei, iar contractul care va fi semnat astăzi face referire la proiectarea şi execuţia lucrărilor, estimate la 89 milioane lei. Diferenţa de fonduri vizează celelalte contracte necesar a fi încheiate sau care au fost semnate deja, de la servicii de informare şi publicitate şi până la asistenţă tehnică şi management de proiect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.