Prima ninsoare la Iaşi: mobilizare bună. Unde să sunaţi dacă plecaţi azi la drum?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Prima ninsoare la Iaşi: mobilizare bună. Unde să sunaţi dacă plecaţi azi la drum?

GALERIE
masini in santmasini in sant1masini in sant2masini in sant3
 • masini in sant
 • masini in sant1
 • masini in sant2
 • masini in sant3
- +

Nici în judeţ şi nici în municipiul Iaşi nu au fost ieri raportate probleme majore datorate ninsorii şi viscolului, deşi au fost 6 drumuri închise temporar. De aseară, precipitaţiile s-au calmat. Unde puteţi afla totuşi relaţii despre starea drumurilor, dacă plecaţi de acasă?

 

Prima zăpadă a mobilizat ieri zeci de drumari şi utilaje pe străzile din oraş şi drumurile din judeţ. Nu au fost raportate probleme majore, dar, pe unele drumuri comunale, circulaţia a fost închisă temporar din cauza viscolului, şi, în general, traficul s-a desfăşurat în condiţii de iarnă. În municipiul Iaşi, toate direcţiile Primăriei au fost mobilizate de Comandamentul de iarnă. Citadin a intervenit cu sărăriţe, autocamioane, tractoare cu lamă şi încărcătoare frontale. „Pentru acţiunile de deszăpezire din această iarnă, compania are la dispoziţie 125 de utilaje şi autovehicule“, se arată într-o informare a Primăriei. O altă societate din subordinea Primăriei, Servicii Publice, a intervenit la spaţii verzi, zone de pantă, versanţi, poduri, pasaje, parcuri şi în cimitire, în timp ce Salubris a acţionat în special pe trotuare.

De precizat că pe raza municipiului există 150 de lăzi stradale unde este depozitat material antiderapant. La liniile de tramvai şi în staţiile de transport au intervenit angajaţii CTP. „Citadin SA, Servicii Publice SA, Salubris SA şi Compania de Transport Public SA au la dispoziţie, în total, 188 de utilaje şi autovehicule, cu 36 mai multe ca în sezonul trecut. Din numărul total de autovehicule şi utilaje, 113 sunt ale societăţilor comerciale ale municipalităţii, iar restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcţie de vreme. Dintre autovehiculele municipalităţii, şapte sunt noi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. În ceea ce priveşte asigurarea încălzirii în sistem centralizat, Primăria a menţionat că Veolia are în stocuri peste 200.000 tone de cărbune şi circa 80 tone de păcură, în condiţiile în care consumul zilnic este de circa 600 tone cărbune şi, respectiv, o tonă de păcură.

Unde să sunaţi dacă întâmpinaţi probleme

Dacă plecaţi din localitate, informaţii privind starea drumurilor din toată zona Moldovei pot fi obţinute la numărul de telefon 0232.213.168 (Dispeceratul Regional de Drumuri şi Poduri). Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021.264.333 şi 021.9360, precum şi de pe paginile web www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situaţia Drumurilor Naţionale. Despre starea drumurilor din judeţ puteţi afla detalii de la Comandamentul de Iarnă al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, tel. 0332.411.844, 0332.411.845 iar pentru drumurile din municipiu, puteţi apela numărul 0232.236.000, la Dispeceratul Citadin. Primăria Iaşi a mai pus la dispoziţie şi alte numere de telefon utile: 0232.270.223 (Salubris, pentru eventuale probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale), 0232.267.392 (program de permanenţă la Servicii Publice), 0232.267.772 şi 0800.110.427 (probleme legate de circulaţia mijloacelor de transport) şi 0232.232.099 (Dispeceratul Poliţiei Locale). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.