Prima platformă online dedicată muzeelor de la sat din regiunea Moldovei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

Prima platformă online dedicată muzeelor de la sat din regiunea Moldovei

GALERIE
muzeu (1)
  • muzeu (1)
- +

În proiect sunt incluse, în total, 28 de muzee din zona Moldovei la care echipa, formată din tineri din Botoşani şi Iaşi, s-a deplasat pe parcursul a 20 de zile, finalizând etapa de culegere a datelor.

La fiecare muzeu a fost desfăşurată scanarea spaţiului, fotografierea şi documentarea, iar în final acestea vor beneficia de un tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanţă şi integrat, totodată, în Google Street View, Google Maps şi Google Earth, o serie de fotografii, un text descriptiv şi un scurt videoclip de prezentare.

În cele 20 de zile de activitate pe teren, echipa a parcurs 5.500 de kilometri şi a adunat peste 700 GB de materiale foto-video.

"Deşi a fost un maraton destul de epuizant, căci am scanat/fotografiat şi câte trei muzee pe zi, ne-am luat energia de la oamenii dedicaţi pe care i-am întâlnit. În următoarele două luni vom edita materialele şi vom contura website-ul. Lansăm în premieră unul dintre tururile virtuale, de la Casa Memorială 'Ion Borcea', din Racova, judeţul Bacău. Muzeul poate fi vizitat virtual la adresa: https://bit.ly/real-tour-ion-borcea", a declarat Ionuţ Teoderaşcu, editor vizual şi fotograf.

Cele 28 de muzee ce vor fi găzduite de platforma www.muzeedelasat.ro sunt: Casa Memorială "Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu - George Enescu", Casa Memorială "Ion Borcea", Muzeul Răzeşilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat şi Complexul Muzeal Paul Ţarălungă din judeţul Bacău, Casa Memorială "George Enescu" din judeţul Botoşani, Casa Memorială "Costache Negri", Casa Memorială "Hortensia Papadat Bengescu", Casa Rurală "Ioan Avram Dunăreanu" şi Muzeul Viu "Vatra cu Dor" din judeţul Galaţi, Muzeul Memorial "Alexandru Ioan Cuza" şi Muzeul sitului arheologic Cucuteni din judeţul Iaşi, Casa Memorială "Visarion Puiu" şi Muzeul "Mihail Sadoveanu", Casa "Popa" din Târpeşti, Muzeul de Artă "Iulia Hălăucescu" Colecţia Etnografică "Lada cu Zestre" Miron Costin, Muzeul Zoologic "Constantin Romanescu" şi Asociaţia Memorialul Colectivizării din România din judeţul Neamţ, Casa Memorială "Eusebiu Camilar", Casa Memorială "Nicolae Labiş", Casa Muzeu Bilca, Muzeul Memorial "Ciprian Porumbescu", Casa Memorială "Ciprian Porumbescu", Muzeul Etnografic "El Greco", Muzeul Sării din Bucovina din judeţul Suceava, Muzeul "Colţişorul meu de altădată" din judeţul Vaslui şi Casa Memorială "Ion Roată", Muzeul Memorial "Alexandru Vlahuţă" şi Muzeul Vrancei. Secţia de Arhitectură şi Tehnică populară "Crângul Petreşti" din judeţul Vrancea.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.