Prima şedinţă ordinară a noilor aleşi judeţeni, la turație maximă. Gata în doar două ore
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Prima şedinţă ordinară a noilor aleşi judeţeni, la turație maximă. Gata în doar două ore

GALERIE
sedinta cj
  • sedinta cj
- +

Ce decizii s-au luat ieri în plenul Consiliului Judeţean?

 

Doar două ore a ţinut prima şedinţă ordinară a consilierilor judeţeni - şi asta pentru că în ultima jumătate de oră a fost o rundă de vot secret pentru desemnarea reprezentanţilor CJ în Adunarea Generală a Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Euronest (Sorin Afloarei, de la PNL, şi Radu Ursanu, de la PMP, aşa cum a anticipat liderul grupului PSD, Cristian Stanciu). Întrunirea, deşi începută cu obişnuita întârziere de câteva minute, a debutat fulgerător: la votul procesului verbal al şedinţei precedente, aleşii USR-PLUS nu au apucat să ridice mâna, „fiind ocupaţi probabil cu activităţi de entertainment”, a sugerat preşedintele Costel Alexe cum să se consemneze votul.

Proiectul încheierii protocolului de asociere a Consiliului Judeţean cu Consiliul Local Miroslava, cu Ministerul Sănătăţii şi cu Institutul de Boli Cardiovasculare a urmat imediat. După mai multe schimburi de amabilităţi şi angajamente cu managerul IBCV, aflat în sală, proiectul referitor la construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculare până în anul 2026 a trecut, cum era firesc, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi. De altfel, toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost adoptate aşa. Excepţie a făcut cel privind un credit de angajament în sumă de 21,36 de milioane de lei pentru modernizarea unui segment de 7 kilometri de drum judeţean, DJ 281B, între localităţile Borosoaia şi Plugari. Aflat pe lista obiectivelor încă de acum două mandate, proiectul abia acum a primit undă verde. Consilierul USR Etienne Ignat ar fi vrut să propună urgentarea altor asemenea segmente de drum prevăzute în Masterplan. Şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, dar şi alţi consilieri au prezentat situaţia şi au explicat modalitatea prin care se depun proiecte pentru a fi dezbătute.

După această lecţie de administraţie birocratică, celelalte propuneri de pe ordinea pe zi au curs ca pe apă. Au fost adoptate, printre altele, extinderea organigramelor la Spitalul de Boli Infecţioase (care include spitalul modular de la Leţcani) şi la Aeroport, cofinanţarea a două proiecte transfrontaliere prin care va fi restaurat Complexul muzeal Ion Creangă şi va fi modernizat în sfârşit drumul Mânzăteşti-Ungheni.

O premieră

Şedinţa de ieri a marcat şi o premieră: cu puţin înainte să înceapă, Agenţia Naţională de Integritate a comunicat situaţia de incompatibilitate a unui consilier în mandatul trecut, când a făcut parte din Consiliul Local Hârlău. Este vorba de opt facturi pe care societatea la care este asociat împreună cu soţia le-a eliberat pentru achiziţii directe unei societăţi înfiinţate de CL şi Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din localitate. Constantin Fotea ne-a declarat că va contesta în instanţă decizia ANI, adăugând că achiziţiile respective au fost făcute întâmplător, dat fiind că doar magazinul familiei sale deţinea la acel moment mărfurile solicitate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.