Prima zi cu Maia Sandu preşedinte. Limba moldovenească, înlocuită cu limba română pe site-ul Preşedinţiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Prima zi cu Maia Sandu preşedinte. Limba moldovenească, înlocuită cu limba română pe site-ul Preşedinţiei

GALERIE
maia sandu1
  • maia sandu1
- +

Maia Sandu a preluat oficial joi funcţia de preşedintele Republicii.Moldova, ea afirmând la ceremonia de învestire că nu are altă grijă decât binele Moldovei şi pledând pentru alegeri parlamentare anticipate.

Igor Dodon a aşteptat-o cu un buchet de flori. Maia Sandu a evitat să dea mâna cu acesta, invocând restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19. La câteva ore după preluarea mandatului de preşedinte de către Maia Sandu, site-ul Preşedinţiei a fost modificat, limba de acces a paginii transformându-se din moldovenească - MD, în română - RO, scrie Deschide.md.

„Niciodată nu aş fi ajuns preşedintă fără implicarea voastră. Sunt una din voi, un om simplu. Ca şi mine, voi credeţi că implicarea este soluţia. În noiembrie aţi oferit cel mai mare capital de încredere unui preşedinte care intră în funcţie. Cu speranţe eu intru pe poarta preşedinţiei. Celor din diasporă eu vreau să vă mulţumesc din suflet şi să vă rog să mergem în continuare împreună. Victoria va fi atunci când politicienii vor fi slujitori ai cetăţenilor. Pentru ca să reuşim, energia din ziua alegerilor trebuie să rămână aici pentru patru ani. Energia voastră este decisivă pentru ca să transformăm Moldova cu adevărat. Am planuri mari pentru ţara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Am nevoie de suportul dvs., dragi cetăţeni. Aşteptările sunt mari, dar provocările sunt şi mai mari”, a spus Maia Sandu în discursul său.

Totodată, Maia Sandu a amiontit încă o dată că nu există o altă soluţie mai bună pentru viitorul republicii decât alegerile anticipate, conform deschide.md.

„Pe 15 noiembrie a fost un vot pentru dreptate. Speriaţi de această unitate, politicienii duc ţara în haos. Politicieni care nu se lăsă de fotolii, încearcă să provoace haos total. Ce deputaţi sunt acei care încearcă să aloce bani pentru oamenii nevoiaşi, taie orice şansă a ţării pentru a obţine ajutor financiar. Ce fel de deputaţi sunt cei care amnistiază hoţi. Ei nu sunt oameni de stat. Dragi cetăţeni, avem nevoie de un stat bun.  Voi respecta Constituţia şi legile, oamenii însă nu mai pot aştepta. Politica nu mai poate fi făcută pe protecţia oligarhilor. Programul pe care l-am propus va fi cel mai dus cu un Guvern şi Parlament care va înţelege sensul votului de pe 15 noiembrie. Alegeri anticipate, nu există altă soluţie”, a adăugat Maia Sandu.

Preşedintele a mai spus că îşi propune să fie un preşedinte al dreptăţii. Totodată, Maia Sandu spune că va apăra oamenii de afaceri de abuzuri, pentru a construi o economie puternică, va sprijini primarii, ca vrea educaţie de calitate şi infrastructură la nivel european, va ajuta fermierii şi încredere antreprenorilor, va scoate ţara din izolare internaţională, va promova o politică externă care să construiască punţi, nu să ridice ziduri.

„Nu am altă grijă decât binele Moldovei. În zilele următoare vom porni împreună lupta. Cel mai important lucru pe care noi l-am reuşit este unitatea, pe baza ei trebuie să mergem mai departe. Dragi cetăţeni, vă iubesc pe toţi deopotrivă. Până la urmă aici nu e vorba despre succesul preşedintelui, ci cel al ţării. Vreau să celebrăm mai mult succesul Moldovei. Vă văd, vă cunosc. Sunt preşedintele vostru şi puteţi conta pe mine”, a conchis Sandu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.