Primar din Bacău, filmat când îi spune unei persoane seropozitive: Aveţi o boală transmisibilă, nu vă apropiaţi

marți, 19 septembrie 2023, 19:15
2 MIN
 Primar din Bacău, filmat când îi spune unei persoane seropozitive: Aveţi o boală transmisibilă, nu vă apropiaţi

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) semnalează cazul unui primar din judeţul Bacău, care a fost filmat când îi spune unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală transmisibilă, nu vă apropiaţi”. Organizaţia cere intervenţia de urgenţă a instituţiilor statului. Poliţiştii din Bacău au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

”O faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jigneşte, stigmatizează şi discriminează o persoană seropozitivă. Cerem autorităţilor în drept să intervină şi să combată acest tip de comportament al unui primar la adresa unui cetăţean în primul rând”, au transmis reprezentanţii UNOPA, pe pagina de Facebook.

Organizaţia a distribuit şi o filmare, în care primarul este auzit spunând unei persoane: ”Aveţi o boală transmisibilă, nu vă apropiaţi”. ”Oare ce părere au conducătorii ţării? E un moment în care ar trebui să auzim public ce au de spus şi ce fac când un lider local are o astfel de atitudine. Altfel vom consideră că susţin astfel de atitudini”, a mai transmis organizaţia.

Potrivit acesteia, incidentul a avut loc în comuna Prăjeşti, judeţul Bacău, în 14 septembrie. Poliţiştii anunţă că au fost sesizaţi şi au deschis un dosar penal. ”La data de 15 septembrie a.c., un bărbat, de 37 de ani, din comuna Prăjeşti a depus plângere cu privire la faptul că, în timp unei şedinţe din cadrul unei instituţii, un funcţionar public i-ar fi adresat injurii şi ar fi făcut referire la starea de sănătate a acestuia. Poliţiştii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Bacău, la solicitarea News.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii