Primăria a aprobat marşul comunităţii LGBTQ. Va avea loc pe 1 octombrie

joi, 30 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Primăria a aprobat marşul comunităţii LGBTQ. Va avea loc pe 1 octombrie

Primăria Municipiului Iaşi a aprobat cererea Asociaţiei Rise Out pentru organizarea Marşului Iaşi Pride 2021, urmând ca vinerea aceasta, pe 1 octombrie, în intervalul orar 17.00 – 19.00, membrii organizaţiei, dar şi cei care doresc să participe, să mărşăluiască pe traseul Casei de Cultură a Studenţilor – Bulevardul Independenţei – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Palatul Culturii.

Potrivit acordului semnat de reprezentanţii Primăriei, organizatorul trebuie să se asigure că sunt respectate normele impuse de către lege cu privire la pandemia de Covid-19, dar şi că manifestarea se va desfăşura în mod paşnic. De asemenea, potrivit acordului semnat, marşul nu trebuie să stânjenească în niciun fel traficul rutier şi folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun sau funcţionarea instituţiilor publice. De asemenea, manifestarea nu trebuie să degenereze "în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public".

Pe pagina oficială a Asociaţiei Rise Out, organizatorii evenimentului au precizat că "Cu bucurie, vă anunţăm că ne aflăm pe ultima sută de metri cu primul festival Iaşi Pride. Un eveniment important, care închide seria manifestărilor ce s-au desfăşurat în ultimile trei săptămâni la Iaşi".

În cadrul mesajului publicat, organizatorii precizează şi faptul că "Este un moment şi un eveniment emblematic al comunităţii LGBTQ şi ne dorim să vă facem cunoscut că suntem sprijiniţi în acest demers de Asociatia Accept, Asociaţia CIVICA şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe)", subliniind totodată că au fost date asigurări autorităţilor în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare, mulţumind pentru susţinerea primită din partea comunităţii şi a societăţii civile.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii