Primăria a cumpărat toalete automate, cu GSM: fiecare costă cât un apartament
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Primăria a cumpărat toalete automate, cu GSM: fiecare costă cât un apartament

GALERIE
toaleta automata
  • toaleta automata
- +

Preţul fiecăreia din cele cinci toalete este de aproape 30.000 de euro. Unde vor fi amplasate acestea? 

Municipalitatea va pune în funcţiune, în această perioadă, toalete automate în mai multe zone ale oraşului. Cinci toalete au fost achiziţionate în toamna anului trecut la un preţ de circa 130.000 lei/bucata (fără TVA), adică echivalentul a aproape 30.000 de euro, cât preţul unui apartament mai modest. Planul Primăriei este de a le monta în zone precum Esplanada Oancea, Esplanada Piaţa Voievozilor, Es­planada Nicolina, în Parcul din Podu Roş şi Parcul Expoziţiei.

„Astăzi (ieri, n.r.) au început lucrările la primele două ampla­samente, iar mâine (astăzi, n.r.) la celelalte trei. Deocamdată, le vom monta, dar punerea lor în funcţiune va fi făcută în termen de 10-14 zile, după lucrările de racordare la utilităţi“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al muni­cipalităţii, Sebastian Buraga. Până mâine, Primăria aşteaptă oferte în cadrul unei proceduri pentru achiziţia de lucrări de alimentare cu energie electrică la cele cinci toalete automate. Contractul a fost estimat la circa 34.000 lei. Toaletele ecologice au fost achi­ziţionate de la compania Comex Rom SRL din Bucureşti, singura firmă care a înaintat o ofertă la procedura de licitaţie din octom­brie 2016. Preţul de achiziţie a fost de 644.065 lei, fără TVA. Toaletele vor putea fi utilizate cu fise, iar fiecare toaletă va avea un sistem electronic de deschide­re/închidere, un sistem de siguranţă de tip SOS, un sistem automat pentru spălare şi dezinfectare, un sistem de aerisire şi odorizare, un sistem automat de spălare, dezinfectare şi uscare a vasului de toaletă, un sistem electronic de siguranţă pentru a preveni spălarea şi curăţarea toaletei înainte de ieşirea utilizatorului, un sistem de distribuire automată a tuturor consumabilelor, un sistem de încălzire şi un sistem de telecontrol GSM. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.