Primăria a semnat pentru trei studii de fezabilitate pentru săli de sport şcolare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Primăria a semnat pentru trei studii de fezabilitate pentru săli de sport şcolare

GALERIE
sali de sport scolare
  • sali de sport scolare
- +

Primăria Municipiului Iaşi continuă demersurile pentru construirea a trei noi săli de sport şcolare la tot atâtea unităţi de învăţământ. În cursul zilei de astăzi, 2 iulie, primarul Mihai Chirica a semnat un contract de servicii privind elaborarea studiilor de fezabilitate pentru săli de sport la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” şi Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”. 

Studiile de fezabilitate vor fi elaborate de SC YDA Proiect Consulting SRL, în cel mult trei luni, contra unei sume de 78.000 lei, fără TVA (92.820 lei, cu TVA). Licitaţia finalizată prin contractul menţionat a atras nu mai puţin de 14 oferte din partea unor firme de profil.

În prezent cele trei unităţi şcolare nu deţin săli de sport, activităţile de educaţie fizică şi sport desfăşurându-se în săli de clasă sau în aer liber. Pe de altă parte, cele trei şcoli dispun de terenuri suficiente pentru a se putea construi sălile de sport, păstrând totodată neatinse suprafeţele terenurilor de sport existente.

Serviciile de elaborare a studiilor de fezabilitate includ realizarea studiilor topografice, geotehnice şi de coexistenţă, precum şi a documentaţiei tehnice pentru obţinerea avizelor / acordurilor / autorizaţiilor necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire, care nu au fost solicitate prin certificatul de urbanism.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.