anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Primăria a virat miercuri 700.000 lei în conturile echipei de fotbal

GALERIE
finantare, politehnica iasi
 • finantare, politehnica iasi
- +

 Poli a ajuns la 3,625 milioane lei primiţi anul acesta. In total va mai beneficia de 6,125 milioane lei de la municipalitate. Politehnica a ajuns deja la 2,3 milioane euro cheltuiţi în ultimul sezon

 

Politehnica Iaşi a primit noi fonduri de la municipalitatea ieşeană. Clubul de fotbal a încasat miercuri 700 000 de lei de la Primăria Iaşi, restul rămas dintr-un proiect de un milion de lei aprobat de Consiliul Local Iaşi în luna februarie. Fondurile au fost utilizate pentru plata salariilor angajaţilor clubului şi a dărilor către stat pe luna aprilie, care erau restante. Acestea trebuiau a fi achitate până pe 15 mai.
 
Reamintim, CL Iaşi a aprobat la finalul lunii februarie susţinerea Politehnicii în acest an cu suma de 9 750 000 de lei, adică aproape 2 milioane de euro. Banii sunt alocaţi pe două direcţii: 1 000 000 de lei pe baza unei legi legate de starea de alertă şi 8 750 000 lei pe baza Legii 69. 
 
Iniţial, Poli a primit de la Primărie prima tranşă, de 30%, din cele două proiecte: 300 000 de lei plus 2 625 000 lei, în total 2 925 000 lei. După ce a încasat şi cei 700 000 de lei care vor închide primul proiect, gruparea din Copou va ajunge la 3 625 000 de lei cheltuiţi, adică aproximativ 725 000 de euro. Ţinând cont de faptul că a mai primit circa 1,6 milioane euro pe parcursul sezonului 2021-2022, în a doua jumătate a anului trecut, rezultă că Politehnica a cheltuit în acest campionat peste 2,3 milioane euro de la municipalitate. Iar suma va ajunge în jurul valorii de 2,5 milioane euro după ce vor fi plătite retribuţiile pe lunile mai şi, în cazul unora care vor pleca de la Iaşi, chiar şi iunie. Cheltuielile curente pentru ultimul sezon sunt estimate a ajunge la 1,4 milioane euro, restul, de aproape un milion de euro, fiind pentru plata unor datorii din trecut. 
 
Chiar şi aşa, Poli, care s-a clasat pe primul loc de deasupra poziţiei care a dus la barajul de retrogradare, are în continuare mari datorii. Acestea nu pot fi achitate din banii puşi la dispoziţie de municipalitate în 2022. Restanţele trebuie plătite din fonduri produse direct de club: sponsorizări, vânzări de jucători şi bilete etc.
 
Pentru cheltuieli curente, clubul de fotbal va mai avea dreptul să ceară în 2022 cele 70 de procente din proiectul de 8 750 000 de lei. Este vorba de cea mai consistentă tranşă dintre toate din acest an, 6 125 000 lei, adică aproximativ 1 225 000 de euro. Banii vor fi folosiţi pentru închiderea sezonului 2021-2022 şi prima parte a stagiunii 2022-2023, în care obiectivul echipei este ferm, promovarea în Liga I de fotbal. 
 
În ceea ce priveşte linia sportivă, oficialii Politehnicii au anunţat că săptămâna viitoare va fi anunţat numele viitorului antrenor precum şi primii jucători care vor fi transferaţi. La ora actuală, Poli contează tot pe atâţia seniori ca vara trecută, cinci, aceştia fiind Ianoş Brînză şi Francisc Cristea (rămaşi din echipa din sezonul 2020-2021), Florin Plămadă, Christ Kouadio şi Mihailo Plohotniuk. Cu restul jucătorilor rutinaţi care au încheiat stagiunea 2021-2022 în Copou fie s-au încheiat contractele, fie urmează să fie închise.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.