anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Primăria acordă tichete de Paşti ieşenilor cu pensii sub 1.000 de lei

GALERIE
tichete, pensionari, pasti
 • tichete, pensionari, pasti
- +

Municipalitatea a distribuit mai puţin de jumătate din tichetele valorice propuse cu ocazia Crăciunului, în cazul pensionarilor cu o pensie de sub 1.000 lei. Potrivit unui comunicat al Primăriei Iaşi, au fost împărţite 4.001 tichete valorice din cantitatea iniţială de 9.541 de ajutoare propuse. 

"Dată fiind cantitatea rămasă, precum şi numărul tichetelor distribuite, acestea vor fi utilizate pentru continuarea programului de acordare de tichete sociale valorice cu ocazia sărbătorilor de Paşti", se arată în comunicatul municipalităţii. Valoarea unui carnet cu tichete social este de 70 de lei, fiind compus din şapte tichete a 10 lei fiecare. În paralel, Primăria, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), se ocupă de distribuirea pachetelor alimentare şi de igienă care sunt oferite ca ajutoare de Uniunea Europeană.

În prima parte a anului, au fost repartizate aproape 3.000 de pachete (jumătate cu produse de igienă şi jumătate cu produse alimentare). Beneficiarii Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) sunt persoanele care au dreptul la un venit minim garantat, cei care primesc alocaţii pentru susţinerea familiei şi persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă. Pentru primele două categorii, distribuţia este obligatorie, iar în cazul celei de-a treia repartizarea se face în funcţie de stocul de pachete. "Totalul beneficiarilor de pe listele iniţiale este de 1.104 persoane (636 persoane beneficiare de venit minim garantat şi 468 persoane beneficiare de alocaţia pentru susţinerea familiei). Până în prezent, pentru cea de a treia categorie au fost primite un număr de 1.696 solicitări", se arată într-un comunicat al Primăriei. Pentru a putea onora cele aproape 1.700 de solicitări de pe lista suplimentară, DAS a iniţiat demersuri pentru identificarea de stocuri disponibile la nivel judeţean şi naţional, câteva sute de pachete intrând deja în posesia beneficiarilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.