Primăria ameninţă, din nou, cu asfaltări pe str. Smârdan, bd. Primăverii şi şoseaua Bârnova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Primăria ameninţă, din nou, cu asfaltări pe str. Smârdan, bd. Primăverii şi şoseaua Bârnova

GALERIE
Asfaltare
  • Asfaltare
- +

Cele trei artere foarte circulate, aflate într-o stare jalnică de ani de zile, sunt o ruşine pentru un oraş de talia Iaşului.

Lucrările de modernizare a noi străzi din oraş vor începe până la sfârşitul acestei luni. Primăria şi asocierea Viarom – Conest vor stabili în aceste zile, potrivit oficialilor municipalităţii, graficul de execuţie pentru refacerea a şapte artere de circulaţie. Este vorba despre şos. Bârnova, str. Smârdan, bd. Primăverii, str. I.C. Constantineanu, str. Petre Vancea, str. Moşu şi str. Ogorului. „Contractul are o valoare de 12 milioane lei şi a fost semnat cu Asocierea Viarom – Conest. În aceste zile se lucrează la graficul de execuţie, iar lucrările vor începe în următoarea perioadă”, a susţinut ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Asocierea Viarom – Conest şi-a adjudecat în toate licitaţiile importante organizate în acest an de municipalitate în ceea ce priveşte refacerea infrastructurii rutiere, inclusiv cel privind refacerea Splai Bahlui mal drept, proiect aflat în implementare.

În cadrul noului proiect, constructorii vor reface 6,1 km de străzi, cea mai mare arteră fiind şos. Bârnova (2,9 km). Finanţarea proiectului este asigurată de la bugetul local. Iniţial, Primăria a estimat un necesar de 13,6 milioane lei, însă valoarea a scăzut în urma licitaţiei, în condiţiile în care au fost înregistrate alte trei oferte (Eky Sam, Geiger Transilvania şi asocierea Con Ted Company – Construcţii Gabap – Strabenbau Logistic – RJR Internaţional). Indicatorii tehnici ai investiţiei au fost aprobaţi încă din iulie 2016, dar Primăria a lansat licitaţia cu întârziere, respectiv la începutul anului 2017.

Următoarele străzi propuse pentru modernizare, şi care se afla pe lista pe termen scurt şi mediu a Primăriei, sunt în zone precum Copou (str. Viticultorilor), Nicolina (Aleea Tudor Neculai, str. Gloriei), Moara de Vânt (str. Timpului, str. Podoleanu), Galata (str. Strugurilor, Aleea Strugurilor, Fundac Strugurilor, str. Poienilor, şos. Iaşi – Voineşti) şi Crucea Roşie (str. Semănătorului, str. Alba Iulia). Totodată, o altă procedură de licitaţie va fi lansată pentru str. Mihail Kogălniceanu (573 m, 1,5 milioane lei), str. Theodor Pallady (316 m, 890.952 lei) şi str. Dimitrie Ralet (253 m, 744.016 lei). Un alt proiect vizează supralărgirea bd. Tudor Vladimirescu în zona Facultăţii de Chimie, în acest caz fiind deja lansată o licitaţie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.