anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Primăria aplică legea ca la carte când e vorba de refacerea fără autorizaţie a unui gard

GALERIE
constructie gard
 • constructie gard
- +

Inspectorii Primăriei nu văd construcţiile ilegale din buricul târgului, dar au ochi de vultur când vine vorba de lucrări mărunte, la margine de târg. Un ieşean vecin cu ruinele fostului Combinat de Utilaj Greu a fost condamnat să-şi dărâme gardul, construit fără autorizaţie.

F.V. locuieşte pe strada Fortus, la 80 de metri de fostul combinat. În 2020, acesta a început să-şi reconstruiască gardul, înlocuind scândurile de lemn cu BCA. Totodată, a reconstruit un zid al locuinţei, tot din BCA. Avea să declare ulterior că nu avea idee că pentru construirea unui gard este necesară vreo autorizaţie. Pe 23 octombrie 2020, F.V. a depus totuşi la Primărie documentele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism. Cinci zile mai târziu, poliţiştii locali l-au amendat cu 1.000 de lei, pentru lipsa autorizaţiei de construire, dându-i-se un termen de trei luni pentru intrarea în legalitate.

F.V. fusese reclamat de un vecin pe terenul căruia treceau muncitorii care refăceau gardul. Ieşeanul a plătit amenda fără comentarii, continuându-şi demersurile pentru obţinerea autorizaţiei. La începutul lui decembrie, a obţinut certificatul de urbanism. Pentru autorizaţie avea însă nevoie şi de acordul vecinilor. Unul dintre aceştia este însă plecat în Germania, aşa că F.V. nu s-a putut încadra în termenul de trei luni. Ca urmare, la împlinirea acestuia, municipalitatea a cerut în instanţă desfiinţarea construcţiilor ilegale.

În instanţă, F.V. şi-a recunoscut faptele, iar judecătorii au aplicat principiul conform căruia "nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii". Ca urmare, ieşeanul a fost obligat ca, în decurs de 6 luni să readucă gardul şi zidul casei în starea iniţială, pe cheltuiala sa.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.