Primăria către ieşenii din Nicolina: folosiţi mai mult autobuzele RATP
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Pregătiri intense pentru şantierul cel mai problematic, ca trafic

Primăria către ieşenii din Nicolina: folosiţi mai mult autobuzele RATP

GALERIE
autobuz 41
  • autobuz 41
- +

In câteva zile se va deschide şantierul din zona CUG - Podu Roş. Acolo, problemele de trafic sunt şi acum foarte mari. Municipalitatea face apel la ieşenii din zonă să renunţe temporar, pe cât posibil, la maşinile personale în favoarea RATP. Cum şi în ce zone va fi atacată lucrarea din zonă.

Traficul şi aglomeraţia din oraş au fost larg dezbătute ieri în ca­drul Comisiei de Dialog So­cial. Concluzia prezentată de di­rec­­torul tehnic al Primăriei, Du­mitru Tomorug, a fost că „este imposibil să faci omletă şi să ai şi ouăle întregi“. Oficialii au explicat că ieşenii vor trebui în continuare să suporte disconfortul legat de lucrările de pe şantiere. Mare interes au trezit lucrările care vor începe în zona Nicolina. Muni­ci­palitatea a anunţat că abia săp­tămâna viitoare constructorii vor începe sondajele în teren, pentru a afla care sunt cele mai bune soluţii tehnice pentru consolidarea pasarelei.

Benzile 3, primele închise

Şantierul din Nicolina ar trebui să fie deschis luna viitoare. Zona liniilor de tramvai dintre Podu Roş şi CUG va fi prima atacată de constructori. „În ce priveşte pasa­rela, este afectată şi trebuie consolidată. Facem sondaj să vedem care sunt acestea, mutăm baza­rul, pentru că intervenţiile se fac şi sub pod, şi vom încerca să în­cepem reabilitarea nu numai pe această pasarelă, ci pe întreaga stradă, începând cu linia de tramvai. Vom închide pe por­ţiuni, nu toată odată, banda 3 pe ambele sensuri de mers, ră­mânând în circulaţia auto celelalte două, terminăm reabilitarea liniei de tramvai şi apoi închidem pe porţiuni câte un sens de circulaţie succesiv, astfel încât să asi­gurăm o strangulare a traficului cât mai redusă“, a declarat directorul tehnic. Munici­palitatea le-a sugerat ieşenilor care locuiesc în această zonă să folosească mai mult transportul în comun. Mem­brii Comisiei de Dialog Social au mai criticat lipsa locurilor de parcare, precum şi ieşenii cărora le este permis să-şi lase maşinile unde doresc. De asemenea, Primă­ria a fost aspru criticată de lipsa unui control ri­guros asupra constructorilor. „Sunt oripilat că îmbrăcăminţi asfaltice proaspete au găuri, trotuarele sunt numai hopuri-dâmburi. Soluţia tehnică este bună, dar sunt kilometri întregi de trotuare distruse. Aceste firme vin cu 2-3 oameni, cu două utilaje care distrug o stra­dă întreagă şi dacă plouă te plimbi cu barca, iar dacă ninge îţi rupi gâtul. De asta există disconfortul, pentru nu există niciun control din partea Primă­riei“, este de părere Doru Alexan­drescu, din cadrul Blocului Naţional Sindical Iaşi.

Noi modificări în circulaţie

În paralel cu dezbaterile pe problemele legate de trafic, mu­nicipalitatea a anunţat noi modi­ficări în circulaţie. Acestea vor avea loc peste trei săptămâni, pe 16 iunie, atunci când va avea loc o competiţie de ciclism. Eveni­mentul se desfăşoară pe bulevardul Carol, astfel că tot Copoul va fi închis timp de două ore. Astfel, în intervalul 10-12, bulevardul va fi închis pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Toma Dumitrescu - şoseaua Ştefan cel Mare (Târguşor) şi intersecţia Toma Cozma - General Berthelot (mai jos de Universitate). „Tra­seul de ciclism va urmări tra­seul: se intră pe strada Toma Coz­ma, pe lângă Liceul Negru­zzi, se urcă pe Nicolae Istrati, se iese pe Titu Maiorescu, înapoi pe bulevardul Carol, se urcă pe contrasens, se face buclă în faţă la stadion şi se fac circuite într-o lungime de 22 de km. Trans­portul şi traficul rutier vor fi deviate la urcare pe strada Ge­neral Berthelot, iar la coborâre pe aleea Ghica Vodă şi apoi pe Sărărie“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Edilii estimează un număr de 300 de participanţi la competiţia de ciclism. Până atunci, în altă zonă din oraş, Primăria va relaxa restricţiile de circulaţie din zona Universităţii Petre Andrei.
Indicatorul „Acces interzis“, care este la intersecţia cu strada Elena Doamna, va fi mutat câţiva metri înspre strada Grigore Ghica Vodă, pentru ca şoferii care vin dinspre Hotel Europa să poată intra în parcările din faţa universităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.