anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Eveniment

Primăria comunei Dobrovăț sărbătorește ziua Imnului Național al României

GALERIE
foto dobrovatunu
 • foto dobrovat
 • unu
- +

 Astfel, în data de 29 iulie toți doritorii au posibilitatea de a participa la un spectacol oferit gratuit. 

Printre cei care vă vor încânta începând cu ora 15.30 vor fi Silvia Semeniuc, Maria Costioaia, Cristinel Iordăchioaia, Adriana Apostol, Angela Roman, Ancuța Carp, Mihai Chichirău, etc.

În jurul orei 20.00, toți cei prezenți vor asculta și vor dansa pe ritmurile melodiilor lui Fuego. Începând cu ora 21.00, vă invităm să vă bucuraţi de muzică de joc, orchestră şi discotecă în aer liber.
 
Evenimentul de sâmbătă va fi finalizat cu un minunat foc de artificii.
 
Vă așteptăm să ne bucurăm împreună cu muzică de joc, orchestră și discotecă în aer liber.
Organizatorii evenimentului sunt Primăria comunei Dobrovăț și Centrul de Informare Turistică Dobrovăț.
 
În conformitate cu Legea nr. 99/1998, data de 29 iulie a fost proclamată, Ziua Imnului Național al României "Deșteaptă-te române!", ca simbol al unității Revoluției Române de la 1848.
În acest sens, la 29 iulie 1848, "Deșteaptă-te române!" a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Originea Imnului Național al României o constituie  poemul patriotic "Un răsunet" de Andrei Mureșanu pe o melodie culeasă de Anton Pann. 
Imnul a fost intonat în timpul Războiului de Independență, în Primul Război Mondial și la Marea Unire din 1918, cât și în Al Doilea Război Mondial. Perioada regimului comunist a coincis cu interzicerea  cântecului "Deșteaptă-te române!".  A revenit în actualitate în timpul revoltei de la Brașov din 15 noiembrie 1987 și în timpul Revoluției din decembrie 1989.
Odată cu evenimentele din decembrie 1989, "Deșteaptă-te române!" a fost ales Imn Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.
 
Vă așteptăm cu drag!
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X